Inici Alcoià Centenars de comuniants celebren el Corpus als carrers de les comarques, inclòs...

Centenars de comuniants celebren el Corpus als carrers de les comarques, inclòs el Sant Jordiet

127
0
COMPARTIR

La festivitat del Corpus Christi ha tret als carrers de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a centenars de comuniants. Una festivitat datada des del segle XV a Alcoi, on val d’estrena per al seu principal càrrec fester, el Sant Jordiet. A més, des de fa uns anys, Alcoi ha recuperat alguns dels balls que es ballaven a la ciutat per a commemorar aquesta festivitat religiosa.

El mes de maig ha estat plegat de comunions a les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Unes festivitats que formen part de la tradició religiosa de segles a la zona, i que encara hui suposen un important al·licient per als menuts i per a l’economia, amb les celebracions i convits que es duen a terme. L’època de comunions té la seua cloenda amb la celebració del Corpus Christi, festivitat comuna a totes les poblacions de la muntanya alacantina que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana.

Centenars de comuniants, els joves que acaben de prendre la Primera Comunió, participen en aquest desfilada de caire religiós, que en el cas de la ciutat d’Alcoi té diferents components diferencials. Entre ells, el fet de que aquest acte suposa l’estrena oficial del càrrec més important de la principal festa de la ciutat: els Moros i Cristians i el seu Sant Jordiet. Àlvaro Santacreu ha desfilat per primera vegada des que resultara elegit el passat dijous amb la bandera de la creu de Sant Jordi encapçalant la processó i acompanyat per la resta de comuniants d’enguany.

La festivitat en Alcoi està datada des de l’any 1410, i en els darrers anys, les colles de danses de la ciutat han recuperat alguns dels balls típics d’aquella època a la capital de l’Alcoi com a altre dels elements únics d’aquesta festa a la població. També Ibi s’ha vestit de gal·la per a celebrar el Corpus de la mà dels xiquets resin comulgats. Desenes d’ells han desfilat acompanyant la sagrada forma pels carrers de la vila joguetera en una jornada on la meteorologia ha respectat l’acte després de les tempestes de dissabte.

El Corpus també arriba a la resta de poblacions que composen les comarques de la muntanya alacantina, amb una festivitat que dona el protagonisme als menuts a cadascuna d’elles.