Inici Alcoià Desenes de jutges de pau es formen en una jornada a Muro...

Desenes de jutges de pau es formen en una jornada a Muro en la que Justícia garanteix millores

350
0
COMPARTIR

La pràctica totalitat de les poblacions que estan incloses dins del partit judicial d’Alcoi han assistit aquest divendres a la jornada formativa que cada any convoca el Jutjat de Pau de Muro. Centrada en problemes concrets als que s’enfronten aquests òrgans, la iniciativa ofereix una formació molt ben rebuda pels integrants d’un gremi que ha lamentat davant la Consellera de Justícia la manca de material i formació a la que s’enfronten. Sense això, afirmen, no poden garantir que la seua mediació entre dos parts no acabe als jutjats.

Els jutjats de pau són òrgans amb els que compta qualsevol ajuntament, i que tenen entre les seues tasques la de servir com a mediador per a que dos parts enfrontades no acaben litigant als jutjats. Són una mena de primera instància en la resolució de problemes relacionats amb baralles interveïnals en temes com lindes de terrenys o afeccions per una determinada obra. No obstant, la capacitat de formació que el personal adscrit a ells té no és la idònia, pel que a Muro, i des de fa 5 anys, es convoca als jutges de pau a una jornada formativa.

Vora 60 d’aquests funcionaris, la majoria provinents de les localitats incloses en el partit judicial alcoià, han acudit a aquest esdeveniment, que atresora ja tant ressò que congrega a jutges de pau arribats, inclús, des de la província de Castelló. Tots ells han tingut l’oportunitat de conèixer més al voltant de la resolució de problemes que es poden trobar en el seu dia a dia. La valoració d’aquestes jornades és extremadament positiva, ja que els jutjats de pau de poblacions amb pocs habitants tenen importants manques, tant de material com formatives, que cobreix la jornada.

La jornada, identificada amb el nom de Pepe Prats, compta any rere any amb una participació creixent degut als béns que aporta als jutges de pau i els seus ajudants. Tot en un esdeveniment que ha comptat amb la presència de la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, a qui els jutges de pau han traslladat les carències del seu servei. La mandatària regional s’ha compromès a facilitar material necessari a aquests òrgans, així com a reforçar les tasques de formació per al personal que presta el servei en ells.

La jornada centrada en els jutjats de pau que des de fa 5 anys acull Muro té vocació de continuïtat, i amb una assistència creixent, també garanties de fer-ho.