Inici Alcoi El Circuit Cultural Valencià revela a la Mostra de Teatre d’Alcoi que...

El Circuit Cultural Valencià revela a la Mostra de Teatre d’Alcoi que ha duplicat espectadors

212
0
COMPARTIR

L’assistència de públic als espectacles teatrals organitzats en el marc del Circuit Cultural Valencià s’ha vist duplicada en 2017 respecte al 2016. Són dades revelades per l’Institut Valencià de Cultura dins de les activitats professionals que engloba la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi, que aglutina l’atenció del món de les arts escèniques valencianes fins el proper dissabte.

Els darrers anys, amb una situació complicada per a les famílies i bona part de la societat en la vessant econòmica, el consum s’ha ressentit en tot allò que no siguen despeses estrictament necessàries. Un fet que ha perjudicat al món de la cultura, que tot i ser un baluard del pensament crític, ha vist reduït el seu consum a nivells molt allunyats dels d’un país desenvolupat. A més, des de l’Executiu s’han pres mesures que remaven en contra de l’assistència a espectacles culturals, com la pujada de l’IVA que grava les entrades a aquest tipus d’esdeveniments.

Al territori valencià existeix un ens que s’encarrega d’articular bona part de la programació cultural a les diferents poblacions que composen la regió. És el Circuit Cultural Valencià, depenent de l’Institut Valencià de Cultura, que ha fet públiques les dades d’assistència als espectacles que programen els seus components durant el 2017. La xifra d’espectadors que han assistit a aquests espectacles s’ha vist augmentada dels més de 341.000 de 2016 als vora 640.000 del passat 2017, dades que van acompanyades d’un augment del nombre de funcions, que s’ha duplicat en 2017.

El Circuit Cultural Valencià també ha vist incrementada la quantitat dels seus components dels 32 ajuntaments que l’integraven en 2015 als 76 de l’actualitat, als que cal sumar 2 universitats. Dades que han crescut paral·lelament al seu pressupost, que s’ha vist incrementat dels 475.000 euros a 1,3 milions. I tot s’ha conegut en el marc de la Mostra de Teatre Ciutat d’Alcoi, que enguany ha fet una forta aposta per les representacions a l’aire lliure i que travessa hui el seu equador amb 6 representacions pels diferents espais escènics alcoians.

Les representacions de la mostra teatral alcoiana tindran lloc fins el proper dissabte dins d’un dels principals certàmens d’aquest tipus a tota la regió.