Inici Destacats Ibi demana 1,8 milions al Consell amb els que millorar asfaltat i...

Ibi demana 1,8 milions al Consell amb els que millorar asfaltat i serveis en 9 àrees industrials

293
0
COMPARTIR

El Consell ha llançat per a enguany un nou pla d’ajudes per a la millora dels polígons industrials valencians. En el cas d’Ibi, tercera localitat industrial de la província, les demandes per a 2019 ascendeixen a 1,8 milions d’euros amb els que executar millores en 9 zones industrials de la població. La majoria dels treballs es refereixen a millores en l’asfaltat i serveis, i han sigut consensuades amb els empresaris, que també reivindiquen la creació de més polígons a la vila joguetera.

La sub comarca de la Foia de Castalla, com ocorre a la majoria de les localitats que composen les comarques de l’interior de la província d’Alacant, necessita més superfície industrial. La demanden des que passara la pitjor època de la crisi econòmica les pròpies empreses de la zona, que necessiten ampliar producció i crear ocupació; però també altres foranies que volen instal·lar-se a la muntanya alacantina. El que no hi ha és superfície pública per a ubicar polígons, però sí necessitat de millores a les superfícies industrials que existeixen a les diferents poblacions.

Al 2017, la vila d’Ibi va ser la població que va rebre més ajudes de Generalitat a la província d’Alacant, dins del pla de millora de polígons. Ara, l’administració regional ha llançat una nova tanda de finançament amb el que completar les millores de fa 2 anys, i la vila joguetera, tercera superfície industrial de la província, optarà a elles. Si en 2017 ja es van rebre vora 3 milions d’euros, el 100% d’allò demanat, ara l’Ajuntament d’Ibi pretén que arriben 1,8 milions. Amb ells s’executaran treballs de millora de l’estat en fins a 9 àrees industrials de la població.

Els treballs per a fer dels polígons iberuts zones industrials de la màxima qualitat és una de les prioritats municipals en quant a economia. Es vol optimitzar el funcionament d’aquestes àrees actuant, especialment, sobre l’asfaltat de fins a 9 zones que alberguen indústria repartides pel terme municipal. Per a cadascuna d’elles, el Consistori iberut ha demanat uns 200.000 euros, a excepció de la zona del Cementeri, on se n’esperen poc més de 80.000. Per a establir els projectes de millora, a banda de l’Ajuntament, han participat també els empresaris agrupats en Ibiae, que a banda de millores, també reivindica la creació de més superfície industrial amb el polígon NPI-7.

Al 2017, Ibi va rebre el pràcticament el 100% de les ajudes demanades, cosa que l’Ajuntament espera que no varie enguany.