Inici Educació Infraestructures presenta a Muro el projecte del nou Col·legi Bracal

Infraestructures presenta a Muro el projecte del nou Col·legi Bracal

960
0
COMPARTIR

Al llarg del matí d’aquest divendres 5 d’ctobre, Jesús García, Subdirector d’Infraestructures de la Conselleria d’Educació, ha visitat l’Ajuntament de Muro acompanyat dels arquitectes de Conselleria que han supervisat el projecte del nou Bracal de Muro, per tal de presentar i explicar als representants de l’Ajuntament i a la comunitat educativa el projecte de construcció del nou centre.

El subdirector ha estat rebut per l’Alcaldessa Jacquelin Cerdà, acompanyada dels regidors que formen l’equip de govern i s’han reunit al saló plenari amb els membres de l’AMPA, la directora del centre, mestres, la plataforma ‘Bracal Ja’ i representants dels partits polítics de l’oposició. “El procés de licitació s’ha iniciat amb la signatura hui mateix de l’Ordre per part del Secretari Autonòmic d’Investigació i Educació”, ha dit el subdirector. També ha volgut disculpar-se amb tot el poble pel retràs acumulat, degut en part al propi procés administratiu i a les baixes temeràries ocorregudes durant el procés. “Sóc conscient que ha hagut un retràs significatiu i per tant demane perdó”, ha dit.

A la mateixa reunió s’han exposat els plànols del nou col·legi i se’ls ha facilitat als assistents el full de ruta amb els passos de tot el procediment de licitació i adjudicació que queden a partir d’ara. Un procés administratiu que es preveu serà d’uns 6 a 7 mesos, però que s’intentarà acurtar el màxim possible, segons paraules del subdirector. Una vegada adjudicada l’obra el període d’execució que marquen les bases de la licitació és de 13 mesos.

L’arquitecte supervisor ha afirmat que “hem adaptat en part el projecte bàsic que es va fer fa anys però que des del meu punt de vista era irrealitzable”. El cost total d’execució ascendirà a 6.223.284 €, un preu superior al projecte bàsic degut en part a que la climatització no estava contemplada i a un canvi de cotes. Tant el Subdirector com els arquitectes han respost a totes les preguntes que s’han plantejat per part dels assistents.

“Hui és un dia de celebració per a tots els murers, ja que hem visualitzat el que serà el nou col·legi El Bracal. Un col·legi que cada dia està més a prop de materialitzar-se i per part nostra anem a seguir lluitant per a que el procediment siga el més transparent i ràpid possible” ha valorat l’alcaldessa Jacquelin Cerdà.