Inici Benilloba La Missa Solemne i la Processó protagonitzen el dia dedicat al patró...

La Missa Solemne i la Processó protagonitzen el dia dedicat al patró en les festes de Benilloba

916
0
COMPARTIR

Benilloba ha celebrat aquest dijous el seu tercer dia de festes amb els actes dedicats al seu patró, Sant Xotxim, amb la Missa Major de matí i la processó de vesprada. Els capitans i ambaixadors, així com representants de les tres filaes benilloberes han acompanyat a Sant Xotxim en tots els actes que han comptat amb una nombrosa participació popular.

El poble de Benilloba ha demostrat un any més la devoció que professa al seu patró, a qui dedica el dia central de les seues festes. La processó ha recorregut els principals carrers de la població amb les imatges de Sant Xotxim, Santa Anna i la Mare de Déu dels Dolors, a qui han acompanyat centenars de persones a més dels principals representants de les filaes, els Moros del Castell, Moros de l’Arrabal i Cristians de la Palmera, en una jornada en què la pluja ha fet acte d presència però no ha impedit la celebració de tots els actes programats.

La jornada dedicada al patró ha finalitzat amb una mascletà nocturna que s’ha disparat al carrer Alacant davant les antigues escoles amb 20 quilos de pólvora que ha estat seguida per centenars de persones i que s’ha endut una gran ovació del públic assistent.

Les Festes de Moros i Cristians a la localitat de Comtat posen hui punt i final a 5 jornades de festa que han mantingut a Benilloba ben activa durant totes les jornades. Ho fa amb actes dedicats als més menuts a la piscina municipal, abans de que en la nit d’aquest divendres 18 d’agost el sopar de germanor i el passacarrers donen per clausurats els festejos d’aquest any 2018 a la població.