Inici Alcoi Les comarques visibilitzen el Dia Mundial Contra el Càncer a base d’informació...

Les comarques visibilitzen el Dia Mundial Contra el Càncer a base d’informació i recaptar fons

156
0
COMPARTIR

El 4 de febrer és el Dia Mundial Contra el Càncer, una patologia que afecta a centenars de persones només a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Els col·lectius que donen suport als malalts i els seus familiars durant el tractament ixen hui als carrers de les comarques per a donar visibilitat a una infermetat que, tot i els avanços científics, encara requereix de més inversions en investigació. A Alcoi s’ha descobert un monument que ret homenatge als malats.

El càncer és una de les patologies que major incidència té entre la població a dia de hui. Tot i que ha existit al llarg de la història humana com a part dels avatars de la genètica, la proliferació de dispositius, ones, contaminació i accions nocives per part del ser humà ha fet créixer el nombre de casos, fins el punt de convertir-se en un problema de gran magnitud. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el càncer és la primera causa de mortalitat en homes i la segona entre les dones, pel que els organismes implicats en combatre-lo estan contínuament en moviment.

Aquest 4 de febrer es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra el Càncer, una jornada que associacions com SOLC o l’AECC, amb presència a les comarques interiors de la província d’Alacant, han eixit hui al carrer per a visibilitzar la patologia. Ho han fet instal·lant taules informatives a diferents punts de localitats com Alcoi o Ibi, on han informat a la població al voltant de les conductes a dur per a evitar en la mesura d’allò possible aquesta infermetat. A més, altra de les prioritats d’aquesta jornada és recaptar fons per a incentivar la lluita contra el càncer.

A l’interior alacantí, el principal tipus de càncer entre els homes és el colorectal, seguit del de pròstata; mentre que en les dones el primer és el de mama i el segon el colorectal. Tot i els avanços dels darrers temps en el tractament de la patologia, encara són necessàries inversions molt majors per a augmentar l’efectivitat dels tractaments. Inversions sufragades amb donacions amb les que també es cobreixen els serveis que presten les associacions, com SOLC o AECC. Aquest dilluns, totes aquelles persones que han hagut de lluitar contra aquesta infermetat o que han caigut sota ella han rebut l’homenatge de la ciutat d’Alcoi en forma de monument. Un element decoratiu i d’homenatge que llueix des d’aquest dilluns a l’Alameda de Cervantes de la ciutat dels ponts.

A l’interior alacantí són diverses les associacions que donen suport als malalts i les seues famílies davant tractaments tan durs com els que requereix el càncer.