Noticies
El Suprem no accepta el recurs d’Ortiz pel Bulevard i Alcoi recuperarà vora 1,6 milions d’€
16 - 02 - 2018

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació interposat pel constructor Enrique Ortiz respecte a la rescissió del contracte per a construir el Bulevard a Alcoi. El projecte va ser cancel·lat pel tripartit resultant de les eleccions de 2011, poc mesos després de ser aprovat pel PP. La sentència, que ja és ferma, suposa el retorn a les arques municipals alcoianes de vora 1,6 milions d’euros.

+ info
Experts europeus activen a AIJU una plataforma de formació integral al voltant dels jocs infantils
16 - 02 - 2018

AIJU comanda un projecte comunitari centrat en posar a l’abast dels actors implicats en el disseny, producció i manteniment d’àrees de joc infantil informacions que milloren l’estat d’aquests equipaments. Més de 100 persones de tota Europa han participat hui a Ibi en la jornada que ha valgut com a presentació de la plataforma online que els permetrà formar-se en aquesta vessant.

+ info
Alcoi es postula com a referent del concepte Smart City amb un congrés amb 200 inscrits
15 - 02 - 2018

Alcoi enfila des d’aquest dimecres dos jornades en la que l’atenció del món de l’smart city es posa en ella gràcies al congrés que celebra, i al que estan inscrits 200 persones i ens. La capital de l’Alcoià s’ha guanyat a pols ser un dels referents nacionals d’aquesta vessant del progrés urbà, basat en la sostenibilitat i l’eficiència. Tant és així que importants personalitats han passat per la ciutat per a remar a favor d’aquest concepte.

+ info
Diputació porta invertits més de 17 milions d’€ a la muntanya alacantina en l’actual legislatura
14 - 02 - 2018

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han vist beneficiades en la present legislatura d’inversions per part de la Diputació d’Alacant valorades en 17 milions d’euros. Les dos darreres dutes a terme en els accessos a Benifallim i la piscina municipal de Benillup.

+ info
El Consell permet a Alcoi modificar el PGOU per a construir l’Illa de Rodes i el nou Aitex
14 - 02 - 2018

Després de que la mesa de contractació aprovara la reforma d’Entença a Alcoi, ara l’equip de govern ha aconseguit el vist i plau del Consell per a modificar el seu PGOU. Un fet que permetrà modificar els usos del sòl per a convertir l’Illa de Rodes en un parc tecnològic i industrial, i també la construcció de l’edifici que albergarà el nou Aitex a la zona del Castellar.

+ info
El Carnestoltes submergeix a les comarques en una freda jornada de diversió i crítica social
13 - 02 - 2018

Totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat aquest cap de setmana el Carnestoltes, destacant la celebració a Muro, la més participativa de la zona. Diversió i crítica social amb les disfresses han estat a l’ordre del dia en les desfilades, que també han donat protagonisme als més menuts.

+ info
Generalitat ha invertit en Ibi més d’11 milions des de 2015 per a fomentar ocupació i canvi de model
13 - 02 - 2018

La Generalitat Valenciana porta invertits en els darrers 3 anys uns 11,3 milions d’euros a Ibi, considerat per l’administració regional com un dels principals punts de creació de riquesa i ocupació industrial de tot el País Valencià. El Conseller Climent ha estat a la vila joguetera per a tractar els principals problemes que encara registren les comarques.

+ info
Els serveis d’emergència entrenen a Alcoi amb simulacres i davant la presència de 500 escolars
12 - 02 - 2018

La Plaça Al-Azrac d’Alcoi s’ha convertit hui en zona zero d’emergències amb la presència de tots els cossos implicats en la resposta a qualsevol incidència. Com a testimonis, centenars d’escolars de les comarques, que han presenciat de primera mà un simulacre amb el que els diferents actors del servei 112 han millorat la seua actuació coordinada davant qualsevol succés. Dissabte continuen les jornades amb una fira dels cossos d’emergència oberta al públic.

+ info
La reforma d’Entença a Alcoi s’executarà per 1,5 milions i els treballs podrien començar en març
12 - 02 - 2018

La mesa de contractació d’Alcoi ha establert la millor oferta d’entre les 39 presentades per a executar altre dels grans projectes del govern socialista alcoià: la reforma del Carrer Entença. La constructora CHM rebrà, si l’adjudicació és aprovada al plenari, vora 1,5 milions per 11 mesos de treballs, xifra que suposa mig milió d’estalvi respecte al plec.

+ info
Alcoi aprova adjudicar la contracta de la brossa a FCC per 3,8 milions d’€ a l’any i amb millores
09 - 02 - 2018

La mesa de contractació i el plenari d’Alcoi han donat llum verda al pas previ a l’adjudicació del servei de recollida de residus urbans, caducat des de fa 5 anys. Tindrà un cost anual de 3,8 milions d’euros durant 4 anys i la seua adjudicació pot ser aprovada en el plenari del 26 de febrer. El plec de condicions també inclou millores en el seguiment del servei i el canvi de tots els contenidors de la ciutat.

+ info
Els jogueters tanquen 2017 amb un 2% més de negoci i registren bones expectatives en les fires
08 - 02 - 2018

Els jogueters de l’interior alacantí no han pogut arribar a les previsions de vendes que barallaven a tenor de les dades positives durant 2017. Tot i això, han registrat un 2% més de guanys al mercat nacional en 2017, a banda d’un augment per damunt del 10% en les exportacions. L’assistència a les principals fires del sector els fa confiar en millorar enguany.

+ info
Les comarques creixen en renda per càpita i Alcoi entra en les mil poblacions més riques d’Espanya
07 - 02 - 2018

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han recuperat renda per càpita, tant que Alcoi ha retornat al club de les mil localitats més riques de tota Espanya. No obstant, el repartiment d’eixa riquesa continua sent desigual, arribant a les rendes elevades i deixant de banda les més baixes, tal i com venen denunciant des de que va començar la recuperació tant sindicats com ONG, que han editat inclús estudis per a demostrar-ho.

+ info
Les precipitacions de gener i febrer reviuen les collites de secà i recarreguen aqüífers a l’interior
07 - 02 - 2018

2018, com ja va ocórrer en 2017, ha començat marcat per la sequera que arrastrava l’any anterior, però també amb quantioses precipitacions. Entre 80 i 160 l/m2 han caigut a la totalitat de poblacions interiors alacantines, suposant un salvavides per a les collites de secà de la zona i també reforçant les reserves dels aqüífers que nodreixen les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Climent garanteix que la subestació elèctrica de La Foia estarà acabada dins del termini
06 - 02 - 2018

La Conselleria d’Economia Sostenible ha garantit als representants de la Foia de Castalla que la subestació de Bastà estarà llesta en la data prevista, en estiu. Tot després de que la patronal Ibiae haja constatat retards en la seua construcció, que es solucionaran, segons el conseller Climent. A banda, des de la Foia estan preocupats pel possible encariment de les connexions que podria establir Iberdrola per a sufragar la despesa per a construir la subestació.

+ info
Finalitza la substitució de tirants al Fernando Reig d’Alcoi, que podria reobrir en primavera
06 - 02 - 2018

El pont Fernando Reig, una de les principals infraestructures de la ciutat d’Alcoi, ja compta amb els 38 tirants que suporten la seua plataforma renovats. Només resta ara comprovar que la seua operativitat és completa i ultimar el condicionament de la plataforma per a reobrir el pont. De fet, inclús es podria avançar la data si els treballs es completen al ritme actual i existeix voluntat política de fer-ho.

+ info
La nevada deixa complicacions de trànsit i classes i competicions cancel·lades a les comarques
05 - 02 - 2018

La neu ha tornat a l’interior alacantí en la matinada de divendres, deixant un gruix màxim de 5cm. La conseqüència: talls en algunes carreteres i ports de muntanya, suspensió de classes i cancel·lació de competicions; però també una estampa preciosa de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

+ info
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X