Inici Alcoià Somriures demana implicació als polítics de les comarques per a crear un...

Somriures demana implicació als polítics de les comarques per a crear un centre per a dependents

397
0
COMPARTIR

El Projecte Somriures, que aglutina a vora 70 famílies amb grans dependents al seu càrrec a l’interior alacantí, necessita ajuda. Els seus fills estan a punt d’acabar l’etapa escolar, i no existeixen suficients places per a donar-los cabuda als centres de la zona. Per això, demanen la implicació dels ajuntaments de l’interior alacantí per a crear un centre pioner per al que han aportat, fins i tot, un esborrany de projecte.

A les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen desenes de famílies que tenen fills al seu càrrec en situació de dependència en un grau elevat. Fins que els joves tenen 21 anys, aquesta situació té cobertura assistencial gràcies a l’existència de centres d’educació especial repartits per localitats com Alcoi o Ibi. Però una vegada superada eixa barrera d’edat, no hi han suficients places en centres com Gormaget per a abastir la demanda de cuidats. Un fet que va detonar fa 2 anys el naixement de l’Associació Somriures, que aglutina a aquestes famílies.

Aquesta mateixa setmana, el col·lectiu de pares de joves dependents a l’interior alacantí ha reunit a representants de la immensa majoria de consistoris de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, tal i com van fer al 2017. A ells els han traslladat la necessitat imperiosa de que s’impliquen activament en la tasca d’enllestir un projecte de centre assistencial pioner a la província que done servei a les necessitats dels dependents majors de 21 anys. La tasca que duen a terme les famílies en el seu cuidat és titànica, i moltes no poden cobrir l’atenció que requereixen.

L’Associació Somriures ha anat un pas més enllà, i inclús ha presentat un esborrany de projecte als representants polítics de la muntanya amb el que cobrir la demanda de places per a dependents de més de 21 anys. L’ha dut a terme de forma altruista un arquitecte d’Ibi i comprèn un complex residencial adaptat i equipat amb centre de dia i equipaments sociosanitaris. D’ací que els integrants de Somriures, més de 70 famílies de la zona, demanen als polítics que facen un pas endavant facilitant la posada en marxa de la nova infraestructura. No volen cap regal, però sí que se’ls faça la vida un poc més fàcil que la que porten dos dècades patint amb els seus fills al càrrec.

El salo d’actes del Centre Social Real Blanc de Cocentaina s’ha quedat menut per a albergar a les famílies afectades i els representants polítics de les comarques.