Inici Castalla Una aplicació de realitat augmentada pionera a Espanya divulga els atractius turístics...

Una aplicació de realitat augmentada pionera a Espanya divulga els atractius turístics de Castalla

673
0
COMPARTIR

Castalla serà la primera població espanyola que oferisca els seus atractius turístics mitjançant una aplicació de realitat augmentada. En una primera fase són 15 els enclavaments turístics que apareixen a Lookish Spain, tot i que l’Ajuntament aspira a incloure no sols els atractius turístics, sinó també els establiments hotelers i hostalers per a fer del turisme un potent sector econòmic a la capital de la Foia.

El turisme és un dels sectors que està experimentat un creixement més notori durant els darrers anys a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A les localitats que les composen, amb un marcat caràcter industrial, la diversificació econòmica s’ha convertit en una realitat a base d’emprenedoria i bones idees dels seus habitants. El potencial turístic de l’interior, centrat en el patrimoni, la Història, la cultura, les tradicions, la gastronomia i la natura, suposa un potent atractiu que pot fer del turisme un dels nous pilars de l’economia a la zona.

Patrimonialment parlant, una de les poblacions amb més potencial és la ciutat de Castalla, on existeix un castell resin reformat datat en el segle XI, a banda d’un seguit d’ubicacions patrimonialment interessants. Part d’elles, fins a 15 en una primera fase, estan disponibles en la nova aplicació que l’Ajuntament de Castalla ha activat per a dinamitzar els seus atractius turístics. Es tracta de Lookish Spain, la primera aplicació a tot el país que ofereix la possibilitat de gaudir d’una visita virtual a les localitzacions turístiques de la capital de la Foia.

L’aplicació ha requerit d’una intensa tasca de documentació duta a terme durant els darrers mesos a la localitat, on s’han fotografiat amb detall les 15 localitzacions per a oferir la visita virtual. En el futur, Lookish Spain inclourà altres atractius turístics potencials, incloent els establiments hotelers i hostalers de la població per a oferir amb l’aplicació tota l’oferta turística castelluda. Tot amb la garantia de l’Institut Valencia de Tecnologies Turístiques, amb qui treballa aquesta aplicació.

Lookish Spain ja està disponible a les plataformes de descàrrega d’aplicacions, tant per a dispositius Android com per a iPhone.