Home Castalla Les peces arqueològiques del Castell de Castalla reben la consideració de Col·lecció...

Les peces arqueològiques del Castell de Castalla reben la consideració de Col·lecció Museogràfica Permanent

0
SHARE

Durant les primeres dècades del segle XX, les excavacions en l’entorn del Castell de Castalla van facilitar diferents troballes arqueològiques. El monument, ja considerat com a Bè d’Interès Cultural (BIC), data del segle XI i fou el germen de la posterior vila medieval que va donar origen a la Castalla de hui en dia. Els recents treballs de rehabilitació i museïtzació del propi castell han suposat un pas endavant de la capital de la Foia per a poder mostrar el seu patrimoni històric.

Les excavacions del segle passat van permetra trobar fins a 11 peces arqueològiques en l’entorn del castell. Es tracta d’utensilis de cuina datats entre els segles XI i XV, i que exemplifiquen com era la vida dels castelluts d’aquella època. No obstant, no podien ser exposades en condicions en no haver una superfície expositiva addient. Cosa que ara sí és possible després de que la Conselleria de Cultura haja donat el vist i plau a les condicions del castell per a albergar peces històriques.

Aquest reconeixement ha facilitat que les 11 peces arqueològiques hagen rebut al consideració de Col·lecció Museogràfica Permanent (CMP). Un fet que accepta les condicions de l’exposició al castell com aptes per a conservar els elements arqueològics i divulgar a través d’ells la història de la localitat i els seus habitants. La recuperació del patrimoni ha sigut una de les principals apostes turístiques de Castalla durant les dos darreres legislatures.