Inici Alcoi Alcoi divulga el seu model de compra pública d’innovació per a millorar...

Alcoi divulga el seu model de compra pública d’innovació per a millorar la gestió municipal

256
0
COMPARTIR

La Compra Pública d’Innovació (CPI) s’ha revelat com un instrument útil per als ajuntaments en un doble sentit: per una banda, milloren la seua gestió al accedir a serveis i productes que estan fora del mercat; i per altra, poden oferir eixa innovació als actors econòmics de la localitat. Aquest model es posa en marxa d’una forma pionera a tota Espanya a Alcoi, que l’ha divulgat en una jornada celebrada a Alfàs del Pi i on s’ha prestat especial atenció al model alcoià.

Els ajuntaments són les administracions més properes al ciutadà i les primeres que poden i deuen oferir solucions als problemes que registren els seus veïns. Un fet que obliga a aquestes administracions a optimitzar en la mesura d’allò possible tant la capacitat per a gestionar cada cas com la velocitat de reacció amb que es du a terme eixa gestió. Un mètode per a aconseguir-ho és la Compra Pública d’Innovació, mitjançant la qual els ajuntaments adquireixen béns, serveis i sistemes amb els que oferir avantatges tant als ciutadans com a les empreses locals.

La Compra Pública d’Innovació és una de les línies d’actuació que la ciutat d’Alcoi ha anat assolint des que al 2011 va ingressar en la Xarxa Inmpuls. Mitjançant el mètode que aplica Alcoi, la compra d’innovació per part de l’administració local redunda en avantatges en quant a I+D+i a tots els nivells: des del propi Consistori i els seus serveis fins a les empreses radicades en la localitat. Les inversions en aquest sentit, totes elles bonificades, redunden en una major capacitat per a trobar noves formes de treball amb les que millorar la vida dels ciutadans alcoians.

Els principals paràmetres del mètode de Compra Pública d’Innovació que, de forma pionera a tota Espanya, va a posar en marxa Alcoi, han sigut divulgats amb una jornada en la que la ciutat dels ponts ha exposat el seu cas a Alfàs del Pi. La capital de l’Alcoià adquirirà productes, serveis o actuacions innovadores que no estan disponibles en el mercat, i després els utilitzarà tant per a la seua gestió interna com per a posar-los a l’abast dels actors econòmics i socials D’aquesta forma, el Consistori exerceix una mena de mecenatge que redunda en una millor situació per al teixit socioeconòmic de la localitat.

La jornada també ha valgut per a que abordar com finançar la compra pública d’innovació per a aquelles localitats que, com Alcoi, estan interessades en fer-ho.