Mosaic de les comarques

Magazine que tracta la actualitat cultural i el oci de la comarca.

Televisió a la Carta

Tria mes i any

Inauguració Refugi Cocentaina Mosaic de les...

Dia històric el que es va viure el passat dia 28 de febrer al Pla on es va obri al públic el refugi antiaeri de la Guerra Civil. En aquest dia tan especial, a més de la seua visita, es va realitzar un xicotet acte d’obertura on es va s’explica el procés de recuperació i posada en valor i es va comptar amb la participació del Fòrum per la Memòria Històrica.
A l’acte d’obertura, varen participar el director general d’Administració Local, Toni Such, autoritat encarregada de la gestió dels fons FEDER, i es va procedir a la visita del refugi en grups de 30 a 40 persones, respectant l’aforament legal.
La recuperació d’aquest edifici, projectat l’any 1937 mitjançant la construcció de tres grans corredors que ocupen una extensió de vora 400m2, ha estat possible gràcies a una inversió de 197.381,31€, costejada a parts iguals entre les ajudes europees provinents dels fons FEDER i l’ajuntament que també assumix l’IVA de l’obra.
L’alcaldessa, Mireia Estepa, destaca l’esforç que han fet els tècnics de l’ajuntament per fer possible la recuperació de l’històric refugi i assenyala que «hem treballat intensament per fer realitat que siga un espai el més accessible possible i, així, que totes les persones el puguen gaudir amb tota la dificultat que suposa actuar sobre un entorn protegit en el qual no es poden fer modificacions». També aprofita el moment per «convidar a tot el poble a gaudir d’aquest patrimoni posat en valor que des de ja forma part de la història viva de Cocentaina».
Pel que fa a la seua visita, per tal que aquest nou recurs turístic i patrimonial puga donar-se a conèixer l’ajuntament de Cocentaina realitzarà una jornada de portes obertes dissabte 29 de febrer de 10h a 13h amb visita guiada gratuïta.
El regidor de Cultura i Patrimoni, Iván Jover, es mostra molt satisfet amb la seua obertura “amb el refugi del Palau Comtal recuperem un edifici emblemàtic i molt desitjat al poble, que forma part de la nostra història recent. La seua posada en valor s’ha pensat no sols com un nou atractiu turístic, sinó també per a establir un espai de reflexió que ajude a preservar la memòria col·lectiva».

XVI Jornades per a la sostenibilitat Muro 4 m...

Muro va encetar el passat 28 de febrer la XVI edició de les seues Jornades per a la sostenibilitat. Unes setmanes on el municipi presenta nombroses activitats que giren entorn al medi ambient i en aquesta edició a la globalització natural. Fins el 15 de març trobarem conferències, la presentació de l’APP de cremes agrícoles “Controlfoc”, activitats per a escolars i dues conferències “Una mirada a la naturalesa” i “Transformant la realitat VII”.

El diumenge 15 de març a les 8:45h tindrà lloc la XVI volta a les Pedanies que serà l’activitat encarregada de concloure la nova edició de les Jornades per a la Sostenibilitat.

Carla Reig, coordinadora de l’oficina de medi ambient de Muro i Juanma Sanchis, el Regidor de Medi Ambient de la localitat, han vingut al Mosaic de les Comarques per parlar de totes les activitats.

Mosaic de les comarques 3 març 2020 Nou logo...

La societat Protectora d’animals i planes d’Alcoi estrena imatge. Després de dur a terme un concurs entre els alumnes de l´Escola d´Art d´Alcoi, Índia Gisbert ha creat un nou logo per a la protectora. Amb això s’ha volgut mostrar una imatge mes senzilla i simpàtica alhora que moderna de l’entitat. Índia juntament amb diferents representants de la protectora han estat en el nostre programa parlant-nos de la nova imatge.

Mosaic de les Comarques 4 març 2020 Club tae...

Coneixem millor al club TAE Alcoi que porta 40 anys formant a grans esportistes. Mario Pons, mestre en Taekwondo va estar en el nostre plató acompanyat del passat el present i el futur de l’esport.

Mosaic de les Comarques 5 març 2020 Ángela ...

Angela Carrasco ja està a Alcoi preparant la seua volta als escenaris com María Magdalena. Aquest cap de setmana en el Teatre Calderón s’estrena una nova versió de Jesucristo Superstar produïda per l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi i que pretén ser un homenatge a Camilo Sesto.
Una de les característiques de producció és el personatge de María Magdalena, que tornarà a ser interpretat per Ángela Carrasco 45 anys després.
La gran amiga de l’artista alcoià, va arribar ahir a la ciutat per a preparar la seua interpretació. Nosaltres vam poder parlar amb ella i ens va comptar la il•lusió que li fa tornar a participar en el musical.

III 10K La Salle Mosaic de les comarques 5 m...

La tercera edició de la 10K solidària del col·legi La Salle d’Alcoi calfa motors. Ja esta tot preparat perquè el pròxim 28 de març es torne a superar el numero de participants. Una jornada que pretén ser lúdica i que compta amb activitats per a totes les edats, amb la 10 K, la marxa 6k, les carreres infantils i la Zumba amb Begoña. Enguany la 10k compta amb una curiositat i és un Cuixot!!! No us perdeu l’entrevista amb Alex, Elena i Juan profes de la Salle que ens parlen del cuixot i de tots els detalls d’aquesta jornada, que com sempre és solidària.

Yoga Ocular Mosaic de les Comarques 10 de Mar...

En el Mosaic dels Comarques hem parlat de Ioga Ocular i ho hem fet amb Mensa Reig, experta en aquesta disciplina que acaba de rodar un documental titulat “Videre- volver a ver”. Mensa ens ha parlat d’aquesta modalitat de Ioga i dels beneficis que té. No us perdeu l’entrevista.

Falla San Pascual Ibi 11 març 2020 Mosaic de...

El Centro Ocupacional San Pascual ha estat preparant al llarg dels últims mesos la seua ja tradicional Falla que tenia previst cremar el proper 18 de març. Finalment, no podrà realitzar-se la cremà el dia planejat per la crisi del coronavirus, però es mantenen atents per a veure quina serà la data propera oficial per a la seua cremà i per a la celebració de tots els actes que envolten aquesta activitat.

Malgrat aquesta notícia dolenta, hem volgut parlar amb el director del centre Paco Rico que ens ha explicat com ha estat la feina de la creació de la falla “India” aquest any i què suposa per als membres del Centre Ocupacional i, a més, hem tingut la sort de poder compartir la il·lusió de la Falla amb els Fallers Majors d’aquest any Javier Gimenez i María Torrico.

L’entrevista l’hem realitzada a l’arxiu municipal iberut perque allí podrem trobar una expossició que repassa la història de la Falla de San Pascual.

Héctor Climent, Pediatra 12 març 2020 Mosai...

Hui en el nostre Mosaic parlem del Coronavirus. El Doctor Hector Climent ens ha parlat del virus, de la forma en la qual ens podem contagiar i les mesures que podem prendre per a previndre contagiar-nos. I sobretot el bon fer de tots per a evitar la propagació.

Rosana Pérez Psicologa Mosaic de les comarqu...

Parlar de la Mort sol ser un tema tabú en la nostra societat. La psicòloga Alcoiana, Rosana Peréz ha posat en marxa una sèrie de trobades per a afrontar el tema. Hem estat amb ella, perquè ens explique la importància de parlar de la mort i el que pot aportar no tindre por i poder gaudir millor de la vida.

Homenatge a Carmen Garrigós 10 març 2020 Mo...

Dilluns passat 9 de març, i fent-ho coincidir amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, es realitzava a Ibi un sentit homenatge a Carme Garrigós, tristament morta a principis d’enguany i que ha deixat una gran petjada entre els seus veïns, i allà on ha estat, amb la seua labor de lliurament als altres en UNICEF durant 25 anys en els llocs més conflictius, com a responsable de programes de Salut Pública i Desenvolupament.

Soraya Pérez, Campiona de Puzzles 11 març 2...

Soraya Pérez és una experta en el món dels Puzles, amb un gran nombre de trofeus a la seua esquena, aquesta jove d’Ibi ha visitat els nostres estudis per a parlar-nos dels puzles

Vicent Reig Xina 24 març 2020 Mosaic de les ...

Vicente Reig és un empresari de Castalla establit en Xina des de fa uns 10 anys. Vicente ha estat 35 dies tancat a la seua casa mentre ha durat l’aïllament a la Xina. Ara que ací a Espanya comencem el període de confinament Ell viu preocupat per la seua família. Però a més Vicente es troba en plena producció de màscaretes que envia a diferents parts del món. No et perdes l’entrevista amb Vicente punxant en el linck.

Nuria Vañó Domus Vi 24 març 2020 Mosaic de...

Hui en el nostre programa hem parlat amb Núria, qui té a la seua mare ingressada en la Residència d’Oliver a Alcoi. Núria fa una crida, perquè vol parlar amb la seua Mare, necessita escoltar la seua veu. Tota la família esta patint per la seua mare, ingressada en la residència des de fa pràcticament un any.

Saúl Santonja Mascarilles 24 març 2020 Mosa...

Saul Santonja Miralles ha estat un dels entrevistats de huí al nostre Mosaic. Ell, la seua familia i veïns estan fent mascaretes dia i nit per a distints sectors de les comarques

Unio Musical Muro 24 març 2020 Mosaic de le...

La Unió Musical de Muro, i més en concret la seua presidenta Soraya Sanchis han estat huí al magazine. Em parlat de temes musicals, de la suspensió del concert d’aquesta setmana i del “vídeo confinat” que han fet entre varis músics interpretant el pasdoble A mi Muro.