Mosaic de les comarques

Magazine que tracta la actualitat cultural i el oci de la comarca.

Televisió a la Carta

Tria mes i any

Donacion de Sangre Mosaic de les comarques 30...

Què ocorre amb la nostra sang una vegada que la donem? Mabel Ortiz de Salazar, Cap de Servei de Centre de Transfusions a Alacant, ens ha explique en el nostre programa com és el procés de donació, des del moment que en el qual acudim al lloc on es fa la donació fins quan arriba al pacient que la necessita. Un procés molt cuidat en el qual la sang que donem s’analitza perquè siga correcta i si és optima comença un procés per a poder utilitzar fins a l’última gota. La donació d’una persona pot salvar la vida fins a tres persones. No us perdeu aquesta entrevista en la qual coneixerem coses tan curioses com la quantitat que dona cada persona i les vegades que podem donar a l’any.

Grup danses Carrascal Mosaic de les comarque...

El Grup de Danses Carrascal està celebrant la XXXI edició de la seua Setmana de Cultura Popular amb activitats que han hagut de ser modificades per la pandèmia. En el nostre Mosaic dels comarques hem parlat amb Rafa Sempere, integrant del grup qui ens ha enumerat les activitats i tots els canvis que han patit.

Fira de Tots Sants 2020 Mosaic de les Comarqu...

La Fira de Cocentaina celebrarà la seua 674 edició en 2020 mantenint la seua essència comercial i cultural, encara que sense aglomeracions. Hui ens hem desplaçat a la Vila comtal per a conéixer mes detalls de la Fira de Fires amb la regidora de Fira, Eugenia de Miguel i l’Alcaldessa del municipi, Mireia Estepa.

Arropa Caritas Mosaic de les Comarques 2 octu...

En el nostre programa hem volgut conéixer un poc més del projecte Arropa de Caritas. En el que portem d’any l’entitat ja ha recollit més 80.000 quilos de roba. Però que es fa d’ella?? Representants de l’entitat ens han obert les portes de la botiga d´Arropa i Koopera Store que hi ha a Alcoi i ens han explicat el seu treball.

Ferran Moles Mosaic de les comarques 30 setem...

Fernando Moles acaba de presentar el seu llibre “Tu pots salvar una Vida”, una guia completa de Suport Vital Bàsic i Maneig de Desfibril·ladors. Fernando ha estat en el nostre programa explicant-nos tots els detalls d’aquest llibre.

Rubén Barea concejal Turismo Ibi Mosaic de ...

Parlem de Turisme amb Rubén Barea, regidor de l’àrea a l’Ajuntament d’Ibi. Rubén ens ha parlat dels museus de la ciutat i de les mesures anti covid que han hagut de dur a terme per a poder obrir al públic.

Exposició artistes des de l'exili i la lluit...

“ARTISTES DE L’EXILI I LA LLUITA” es una exposició que podem trobar en l’espai d’Art Arpella de Muro i en la qual Luis Ardevínez ens mostra una manera de recuperar la Memòria Històrica i Democràtica mitjançant l’Art, a més de recordar a aquells que van lluitar per la democràcia i la llibertat des de l’exili, des de les presons, etc., artistes generosos que volien fer arribar l’Art al Poble. En el nostre programa hem parlat amb Luis i amb Xelo Cascant, regidora de cultura de Muro, els qui ens han parlat d’aquesta exposició.

Andrea Latorre Mosaic de les Comarques 6 octu...

6 amigos y el misterio del hórreo abandonado, és el primer llibre d’Andrea Latorre. Un llibre que ens endinsa en la literatura infantil dels anys 80 en la qual els protagonistes, un grup de joves amics s’endinsen en una aventura mentre passen les seues vacances a Astúries. L’autora d’aquesta història ens ha contat tots els detalls en el nostre programa.

Cine con Ajo Valls Mosaic de les comarques 1 ...

Tornem a parlar de cinema amb la nostra companya Ajo Valls i hui parlem de Mulan!!!

Que celebrem amb Rosana Guill Mosaic de les C...

Analitzem el 9 d’Octubre i mes dates d’aquesta setmana amb la nostra companya Rosana Guill. Sempre amb un toc d’humor.

Agenda 9 d'octubre Muro Mosaic de les Comarq...

Muro viu aquest 9 d’Octubre d’una forma diferent, sense poder celebrar les tradicionals paelles com s’havien celebrat fins al moment, però amb l’objectiu que no desaparega aquesta tradició, des de l’ajuntament s’anima als veïns al fet que tinguen un menjar de germanor amb “paella segura a casa”. A més el divendres 9 oferirà un concert a càrrec de la Unió Musical de Muro a les 12.00 al parc del Batá. Hui en el nostre programa hem parlat amb Xelo Cascant, regidor de cultura de Muro.

Peatonalització Centre Alcoi: sí o no? Mos...

Conversió en zona de vianants del centre d’Alcoi Si o No?? Hem eixit al carrer i hem escoltat l’opinió d’alguns dels veïns.

Pepa Prats i les festes 2021 Mosaic de les Co...

La UNDEF treballa perquè en el 2021 els municipis puguen celebrar les seues festes patronals i així es puga reactivar econòmicament un sector, el de les festes, que s’està veient molt perjudicat en aquest 2020. Dissenyadors, Ballets, músics, hostaleria, …. un sector que ha vist com el COVID els ha deixat sense treball. Sobre aquesta situació hem parlat amb Pepa Prats, presidenta de l’entitat festera.

Bicho Raro Mosaic de les Comarques 6 octubre ...

Bicho Raro ens presenta el seu primer tema “Imaginemos” el primer dels quatre singles que aniran veient la llum abans de l’enregistrament del disc final que està previst per a dins d’un any. Amb dos dels seus components hem parlat d’aquest nou grup de rock en espanyol en el nostre Mosaic de les Comarques.

Pia Unión Mosaic de les comarques 15 octubre...

Cocentaina tanca aquest cap de setmana l’Any Sant amb una eucaristia que retransmetrà TVA en directe i que es realitzarà al pati d’armes del Palau Comtal i en la qual estarà present la icona de la Mareta. En el nostre programa hem parlat amb Ana Masanet i amb José Luis Molina presidents de la Pía Unió.

Mig Any Alcoi Mosaic de les comarques 16 oct...

El ponent d’actes i festivals de l’Associació de Sant Jordi, Juan Antonio Canalejas, ha repassat amb nosaltres els actes més importants d’aquest Mig Any 2020, una any en què els actes s’han modificat i el tradicional concurs d´olleta s’ha suspés pel Covid

Vaga Perruquers Mosaic de les comarques 15 o...

El sector de la perruqueria i l’estètica ha convocat per a dimarts que ve ,20 d’octubre, una jornada de tancament i concentracions per tot el territori espanyol davant la “delicada” situació que travessa aquesta activitat derivada de la crisi sanitària del Covid 19. Una de les principals reivindicacions del sector és la baixada de l’IVA al 10 per cent, en conceptuar la perruqueria i estètica com bé de primera necessitat. Javier Ventoso Portaveu de l’Associació de Mestres perruquers d’Alcoi i Comarca ha parlat en el nostre programa i ens ha explicat que si no hi ha una rebaixa diversos centres es veuran obligats a baixar la persiana de manera indefinida.

Mig any Onil Mosaic de les comarques 15 octub...

Un assaig de les ambaixades i la missa del mig any fester són els actes centrals del Mig Any d’Onil que es desenvoluparen aquest cap de setmana i que podran veure’s a través del nostre senyal. TVA els oferirà aquests actes en directe perquè puguen tots gaudir d’ells, ja que l’aforament estarà molt reduït. En el nostre Mosaic de les Comarques hem parlat amb Jaume Berenguer President de l’Associació de Comparses Verge de la Salut d’Onil

Que Celebrem? Mosaic de les comarques 13 octu...

Que celebrem?? No us perdeu aquesta simpàtica secció del programa Mosaic dels Comarques amb la nostra companya Rosana Guill

Protectora animals i plantes d'Alcoi Mosaic ...

La protectora d’Animals i plates d’Alcoi ha presentat el seu calendari per al 2021. Un calendari que ha realitzat en col·laboració amb els estudiants de l´Escola d´Art d’Alcoi. Dani Perez, el seu president ens ha donat més detalls d’aquests calendaris així de quin és l’estat actual de les obres de millora del centre.

Laura Santos Ateval Mosaic de les comarques 1...

L’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval) i l’Institut Tecnològic Tèxtil (Aitex) defensen les màscares de tela, davant la prohibició d’accés amb elles en alguns hospitals, ja que, segons han assegurat en un comunicat conjunt, les que compleixen les normes i estan homologades “són perfectament utilitzables amb garanties”. A més, recalquen que el seu ús és una opció “per a considerar mediambientalment sostenible i econòmicament viable per als consumidors”. En el nostre programa hem parlat amb Laura Santos Directora de Competitivitat i Innovació

Macrina Soler Mosaic de les comarques 14 oct...

Les noves tecnologies i els xiquets. Analitzem amb la psicòloga Macrina Soler els efectes futurs per un ús indegut de les pantalles i noves tecnologies.

Rosana Antolí Mosaic de les comarques 14 oc...

En el nostre programa Mosaic dels Comarques hem parlat amb Rosana Antolì, l’artista alcoiana que ha creat l’obra homenatge a les Mates de la Covid que està situada en L’Umbracle de la Ciutat de les Arts.
Rosana ens ha explicat tots els detalls de la creació de l’obra, detalls com la terra de les 33 comarques valencianes que està en la base de tres a tres anells i coronada amb un gran cor.
Torna a veure l’entrevista amb l’artista Rosana Antolí.

Ajo Valls Cine Mosaic de les comarques 15 oc...

Una setmana més parlem de cinema amb Ajo Valls. Entre els films dels quals hem parlat es troba No Matares i el dilema de les xarxes. A més aprofitem l’espai per a enviar recaditos.

Campanya Grip Mosaic de les comarques 16 octu...

Els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana estan immersos en la companyia de vacunació contra la grip d’aquesta temporada 2020-2021.
Per províncies, a Castelló es distribuiran un total de139.478 dosi, a Alacant 451.296 dosi i a València 644.825 dosi. A les quals cal sumar 20.500 dosi de reserva. La Conselleria de Sanitat ha adquirit 810.000 d’aquestes dosis i 446.100 a través d’un acord amb el Ministeri de Sanitat.
Els grups de risc són similars als anys anteriors: persones majors de 65 anys i persones menors d’eixa edat però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques (malalts cardiovasculars, respiratoris, renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida), embarassades i personal de serveis essencials, no solament personal sanitari, sinó també altres col·lectius professionals com a bombers, policia local, policia nacional, etc.
Enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip. En aquest sentit, l’objectiu és aconseguir la vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari i d’un 60% en la resta de grups de població de risc.
Sobre aquestes dades i la importància de vacunar-se ens ha parlat el doctor Fenollar.

Viatge en Globo Mosaic de les Comarques 13 oc...

TVA ha acompanyat a Teresa a complir un dels seus somnis, pujar amb globus. Era un dels seus somnis i les seues filles li van fer el regal quan va complir els 80 anys.

Especial paelles desde casa Muro 9 d'Octubre ...

ja tenim el vídeo de les paelles des de casa que van gaudir els veïns de Muro el passat 9 d’Octubre. Gaudeix del vídeo punxant en el següent enllaç.

Que Celebrem ? Mosaic de les Comarques 20 oc...

En la secció Que Celebrem? aquesta setmana coneixerem dates com el dia de l’escriptora, o el dia del xef, així com aprofitarem per a felicitar als nostres famosos. No us perdeu la secció.

AECC Alcoy Mosaic de les Comarques 20 octubre...

Amb María Teresa Alberola, presidenta de l’agrupació local de l’Associació Espanyola contra el càncer hem parlat del càncer, del les dificultats que estan vivint en aquesta pandèmia els malalts de càncer, de la por i les dificultats que tenen els afectats per aquesta malaltia d’acudir als hospitals i a les seues teràpies. I de la crida que es fa des de l’entitat al fet que no s’obliden d’ells.

Cita prèvia cementiris Alcoi Mosaic de les C...

A partir del pròxim dilluns 26 d’Octubre i fins al dia 1 de Novembre per poder accedir al cementeri d’Alcoi s’haurà de realitzar a través de cita prèvia. El regidor d’obres i serveis d’Alcoi, Jordi Martínez ens ha explicat les formes per a poder reservar eixa cita per a visitar als nostres difunts.

Cementiris Ibi 2020 Mosaic de les Comarques ...

Des d’Ibi, la regidora de cementeris, Loli de l’Asunción ens ha contat que el cementeri no tindrà restriccions d’accés però demana a tots els veïns que respecten les mesures sanitàries i que no es facen aglomeracions pel bé de tots

Cursos Estudi Casa del Pavo Mosaic de les Com...

Amb Jorge Hinojosa i Paula Bou hem parlat dels cursos del Estudi Casa del Pavo, a més de riure’ns una estona. dona gust conversar amb gent amb tant de talent

Marcais Ibi Mosaic de les Comarques 23 octub...

La nostra companya Rosana Guill ha estat en Marcais, l’escola. Un centre d’educació emocional, intel·ligències múltiples i aprenentatge basat en el joc. No us perdeu aquest reportatge perquè no sols els xiquets poden aprendre jugant… els adults també!!!!

Lorenzo Pastor, PAS Alcoi Mosaic de les Coma...

Aquesta setmana coneixíem que el PAS Alcoi tènia que confinar-se a casa pel positiu d’un jugador del primer equip. El dimecres vam tindre l’oportunitat de conversar amb el tècnic de l’equip, Lorenzo Pastor. Qui ens ha explicat com es troba l’equip i que passarà amb els partits ajornats.

Associació Coratge Mosaic de les Comarques ...

Amb motiu del Dia Internacional del Dany Cerebral, dilluns que ve 26, en el nostre programa hem parlat amb representants de l’associació Coratge, els qui ens han parlat de les dificultats que tenen en temps de coronavirus de seguir amb el seu treball i els seus tallers, amb tot això continuen lluitant perquè tots els usuaris puguen tindre les seues teràpies. No us perdeu la següent entrevista.

Pubs Cocentaina Mosaic de les Comarques 20 oc...

Hem parlat aquesta setmana amb Mireia Estepa, Alcaldessa de Cocentaina sobre la concessió de llicència de cafeteria als tres pubs de la localitat, mentre dure la pandèmia.

Francisco Valor , nou director Corporación M...

Francisco Valor Llorens, es el nou director titular de La Primitiva, ha estat en el nostre programa, amb ell hem parlat de la seua elecció i dels seus futurs projectes.

Macrina Soler Mosaic de les Comarques 21 octu...

Una setmana més parlem amb la nostra psicóloga de capçalera Macrina Soler. Aquesta setmana hem parlat com mantindre viu l’amor de parella.

Programació Amigos de la música Mosaic de l...

L’Associació Amics de la Música ha estrenat hui diumenge la seua temporada 2020 2021, hem parlat amb Alfonso Jordá i amb Miguel Ferrandiz de com es presenta la temporada i quins són els espectacles dels que podrem gaudir.

Ismael Mayor Mosaic de les Comarques 27 octu...

Hui en el nostre programa hem parlat amb el Capità Pulmó, Ismael Mayor. Periodista esportiu de Ràdio Alcoi que acaba de publicar “El Trasplante, mi segunda oportunidad”. Ismael ens ha comptat detalls del seu llibre, com el moment en què va rebre la cridá perquè acudira a l’hospital perquè li feren el trasplantament, el paper de la família … totes les seues experiències del moment que va canviar la seua vida. No es perden l’entrevista i sobretot els recomanem que lligen el seu llibre.”

Mosaic de les Comarques 27 octubre 2020 Rosan...

En la nostra secció “Que Celebren” aquesta setmana amb Rosana Guill repassem tots els punts del toc de queda i com no els comptem les efemèrides de la setmana. No es perden el programa!!!!!!

Nuria Esport Cocentaina Mosaic de les comarq...

En el nostre programa hem visitat Nuria Esport, la botiga de roba esportiva de Cocentaina, que aquests dies s’està preparant per a una venda especial amb motiu de la Fira de Tots Sants. Una Fira que enguany serà molt diferent a la que coneixem però que els comerciants no han volgut que es perda la seua essència. Núria Fenollar, gerent de la mateixa ens ha parlat de com ha decorat els seus aparadors, de les peces de la nova temporada, de totes les mesures anticovid que té per a cuideu a tots els seus clients. Si passes per Cocentaina acosta’t a Núria Esport, segur que trobes el que busques.

Tapis Cocentaina Mosaic de les Comarques 28 o...

El Mosaic de les Comarques ha visitat les instal·lacions del Tapis de Cocentaina, hem parlat amb ells de moltes coses, entre elles l’exposició que enguany no es podrà fer com a tal, però si que faran, si les coses no es posen més lletges pel covid, un monoleg a càrrec de l’humorista Eugeni Alemany en el centre cultural el Teular. També hem tingut l’oportunitat de parlar amb Luisa Miralles, que aquest divendres serà l’encarregada de llegir part del privilegí de la Fira…. Ahhh i ens ha convidat a menjar un plat d´arròs al forn.

Certamen Coral Fira Tots Sants 29 octubre 202...

Parlem amb Raül Belda sobre la nova edició  del Certamen Coral Fira de Tots Sants.

Mireia Estepa i Eugenia Miguel 29 octubre 202...

Parlem amb Mireia Estepa, Alcaldessa de Cocentaina i amb Eugenia Miguel, regidora de fira del municipi sobre tots els canvis que trobarem en aquesta nova edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina, una fira que no s’atura, s’adapta en aquesta ocasió.

 

 

Iván Jover 29 octubre 2020 Mosaic de les com...

Parlem amb Iván Jover, regidor de turisme i cultura de l’Ajuntament de Cocentaina sobre les expossicions que podrem veure al llarg d’aquest mes de novembre al municipi i de  l’oferta cultural a la que podran asistir els interesats.

Marc Pascual 29 octubre 2020 Mosaic de les co...

Marc Pascual és un fotograf contestà que exposa el seu treball fotogràfic realitzat al llarg dels 99 dies que va durar el confinament. 99 imatges en blanc i negre que podrem veure al Palau durant els propers mesos.