Mosaic de les comarques

Magazine que tracta la actualitat cultural i el oci de la comarca.

Televisió a la Carta

Tria mes i any

Union Vegetariana Mosaic de les Comarques 08 ...

La Unió Vegetariana Espanyola, UVE, ha registrat una petició dirigida a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana sol•licitant que regule una norma per a incorporar l’opció vegetariana a la ja existent varietat de menús adaptats en els menjadors escolars de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta mesura, pretenen garantir la diversitat d’opcions alimentàries en tots els centres educatius d’ensenyament públic Infantil, Primària, Secundària i d’Educació Especial i acabar amb la discriminació dels xiquets vegetarians, respecte els seus companys de menjador. David Román, president de l’entitat ha estat en el nostre programa explicant-nos les raons d’aquesta demanda.

Enverinaments gossos Mosaic 09-01-2020...

L’Ajuntament editarà un fullet amb informació i prevenció per els casos d’enverinaments de gossos.
Despres d´una reunió amb els diferents departaments municipals s´ha acordat revisar els protocols existents i editar un fullet amb informació puntual i molt específica de què fer en cas que l’animal patisca un enverinament o si veuen substàncies o comportaments de persones estranys. El fullet inclourà l’enllaç al qual ja es va editar el passat any amb una informació molt completa. Cal recordar que, a les últimes setmanes, va haver-hi alguns casos d’enverinament de gossos en el parc del Romeral. Com ocorre en aquests casos, l’ajuntament ha activat el protocol corresponent informant tant a la Protectora, les brigades de parcs i jardins, la policia local i els agents mediambientals. Tant per part de la Protectora com de la policia, s’ha realitzat vigilància tant al parc com els voltants d’aquest, es demana també la col•laboració ciutadana, portant als animals lligats i amb La denúncia de conductes sospitoses perquè la identificació dels culpables d’aquest tipus de casos sempre és dificultosa.

PACTUM Mosaic de les Comarques 8 Gener 2020...

El llibre sobre Pactum, el joc de taula, està a punt de veure la llum. En el nostre programa seguim interessats en el joc i en tot el món Pactum, no us perdeu l’entrevista.

COTES BAIXES MOSAIC DE LES COMARQUES 9 GENER ...

El documental ‘Picades contra el vidre’ protagonitzat pel IES Cotes Baixes arriba a lÍVAM CADA d´Alcoi. El llarmetratge explica com un grup de professors d’un institut d’Alcoi decideix assumir el repte de revolucionar l’educació encara que, de seguida, esclaten les pors i el rebuig entre alguns pares, alumnes i part del professorat. Una primera experiència que es desenvolupa amb alumnes de 1r d’ESO. Hem estat en el centre educatiu parlant amb els protagonistes abans de l’estrena.

OMIC Mosaic de les Comarques 9 Gener 2020...

Després de Nadal i Reyes, arriba el moment de canviar alguns regals, hui hem visitat les instal•lacions de l’OMIC per a conéixer quan podem canviar o retornar algun dels nostres regals. Si és obligatori guardar les caixes d’embalatge, o si podem llevar o no les etiquetes de la roba…..

Clara Morati Mosaic de les Comarques...

En el Mosaic de hui coneixem a Clara, aquesta jove veïna d’Ibi esta convertint-se en una gran model curvy. Amb ella descobrirem mes coses del món curvy i del seu últim projecte que esta relacionat amb la revista Vogue.

Carles Cortés recorda a Isabel Clara - Simó...

Aquest mig dia s’ha realitzat en el tanatori de les Corts a Barcelona l’acte de comiat de Isable-Clara Simó. Un acte en el qual han estat presents diferents personalitats del món de la literatura, la política i de la cultura. Fins a Barcelona s´ha desplaçat Carles Cortés, vicerector de la Universitat d’Alacant i gran amic de l’escriptora. Poques hores abans que viatjara fins a Barcelona, Cortesa ens ha parlat del gran llegat que ens ha deixat l’autora de llibres com “Julia”.

Balanç anual Bombers Mosaic de les Comarque...

Els bombers del Consorci Provincial d’Alacant han efectuat en 2019 un total de 10.618 intervencions, de les quals 3.055 es van registrar a la Vega Baixa com a conseqüència del DANA. Hem estat en les instal•lacions del consorci i hem pogut veure com treballen.

Associació Kanimambo Mosaic de les Comarque...

L’associació Kanimambo treballa des d’Alcoi per a ajudar a l’Hospital Carmelo de Moçambic. Allí, l’alcoiana, Sor Elisa Verdú desenvolupa un projecte de lluita contra la Sida. En el nostre programa hem pogut parlar amb diferents representants de l’associació i ens han explicat en tots les labors que treballen

Uniraid 16 gener 2020 Mosaic de les Comarques...

 

Dani Sanz i Valerià Miralles són dos alumnes que en menys de 15 dies participaran en un repte, Uniraid, un ral•li solidari d’uns 2.500 quilòmetres pel Marroc. Els dos, al costat del seu professor Miquel Fillol han estat en el nostre programa parlant-nos del Ral•li.

Acovifa 16 de gener 2020 Mosaic de les Comarq...

 

Acovifa celebra aquest diumenge 19 de gener a les 18.30 de la vesprada la huitena edició de la seua gala benèfica. Més de 19 entitats es pujaran a l’escenari juntes per a lluitar contra la violència de gènere. Si vols assistir a aquesta gala encara estas temps

Fireta Sant Antoni Muro 16 gener 2020 Mosaic ...

 

Exposicions, actuacions, mercat medieval, música… tot això i molt mes ho podrem trobar aquest cap de setmana en la Fireta de Sant Antoni de Muro. Una Fira que se celebra des de 1738 i és Bé d’Interés Turístic Autonòmic. No us la podeu perdre. Gabriel Tomás, alcalde de Muro i Aida Matínez, regidora de Turisme ens parlen de la Fira.

"Los asesinatos del juguetero" Mosaic de les...

Els assassinats del Jogueter és una nova aventura ambientada en el submon dels Mites de Cthulhu en la convulsa Espanya de 1926. Mariano Saez, autor d´esta aventura de rol, va visitar el nostre programa per a parlar-nos d’això.

Record a Pep Cortés Mosaic de les Comarques...

En el nostre Mosaic dels Comarques hem volgut recordar a Pep Cortés. Un gran actor i director alcoià que va participar en grans produccions teatrals, cinematogràfiques i importants sèries de televisió. A Alcoi va formar el grup de Teatre La Cassola i va ser un gran impulsor del Teatre Valencià. Els qui millor el coneixien eren els seus amics Neus Agulló i Joanfran Rozalen i hem volgut que estigueren en el nostre programa per a recordar a aquesta gran figura de les arts escèniques.

Futur Centre Alzheimer Banyeres Mosaic de le...

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha finalitzat les obres del nou Centre de Dia destinat als malalts d’Alzheimer. El local municipal s’ha construït a la planta baixa de la Residència de la Tercera Edat. En el darrer ple municipal es va aprovar la cessió per part de l’Ajuntament a l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer i altres Demències Degeneratives de Banyeres de Mariola per a un període de vint anys. Una vegada acabades les obres i aprovada la cessió, l’Ajuntament ha tramitat amb la Conselleria de Benestar Social l’autorització perquè puga desenvolupar-se l’activitat a les noves instal•lacions. L’acondicionament de la planta de l’edifici comporta que es podran ampliar a quaranta el nombre de places per a l’atenció de malalts de l’Alzheimer al municipi. Les obres s’han fet per a distribuir els diferents espais segons els usos específics que s’han de fer. L’obra es va adjudicar per 349.000 euros i ha estat subvencionada al 95% per Diputació amb 331.550 euros. El 5% restant va a càrrec de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola. A banda, s’han hagut de fer obres de cimentació i murs complementaris que han costat 21.147,17 euros. Per tant, el cost total de la intervenció ha estat de 370.147,17 euros. En aquesta etapa final, l’associació d’Alzheimer ha iniciat una campanya econòmica adreçada a empreses, comerços, professionals i particulars per a obtindre fons destinats a l’equipament del nou centre. TVA hem visitat les instal•lacions i hem parlat tant amb l’alcalde com amb la presidenta de l’associació