Inici Alcoi Alcoi es fixa en Malmö per a fer de Rodes un referent...

Alcoi es fixa en Malmö per a fer de Rodes un referent en quant a innovació i sostenibilitat

365
0
COMPARTIR

El projecte de l’Illa de Rodes agafa forma a la ciutat d’Alcoi després de que representants alcoians hagen visitat la ciutat sueca de Malmö i estretit lligams amb una empresa dedicada a omplir de contingut i a interrelacionar el contingut d’aquest tipus de projectes. Serà conegut com a Rodes Futura, i estarà basat en la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat per a convertir-lo en referent mundial d’aquestes vessants amb una inversió total proper als 7 milions d’euros.

El projecte per a fer de l’antiga instal·lació industrial de Rodes, ubicada en ple casc urbà d’Alcoi, un referent de la innovació, la cultura i el desenvolupament empresarial i social a la ciutat dels ponts és un dels projectes bandera de l’equip de govern alcoià durant aquesta legislatura. A llarg de 2018 s’han dut a terme els treballs per a consolidar l’estructura, les façanes i els sostres de l’antiga factoria per a ubicar dins d’ella diferents espais multidisciplinaris. La idea és que Rodes revitalitze aquesta zona de la ciutat, degradada pel pas del temps.

Però l’Ajuntament d’Alcoi no està a soles en el projecte, sinó que ha buscat assessorament a Malmö, Suècia, amb la qual comparteix elements com el seu caràcter eminentment industrial. Les autoritats alcoianes han visitat el projecte de Media Center que s’ha desenvolupat a la ciutat sueca i han conegut una empresa que es dedica a omplir de contingut aquest tipus de superfícies. L’important en el projecte de l’Illa de Rodes, identificat com Rodes Futura, no és el continent, sinó el contingut, amb els que es crearan sinèrgies en torn a la innovació i la sostenibilitat.

El pla per a Rodes que baralla l’equip de govern alcoià compta amb el suport i les propostes de Compromís, que ha fet possible la modificació del PGOU per a escometre el projecte de reforma. En total, la rehabilitació i la creació d’espais interns per a ubicar iniciatives tecnològiques, l’Institut de la Cosmètica i possiblement el CdT d’Interior d’Alcoi tindrà un cost de vora 7 milions d’euros. L’Ajuntament compta amb fons propis i comunitaris del EDUSI per executar-lo, i de fet van a licitar-se els treballs amb la finalitat de que estiguin enllestits cara a finals de l’any que ve. Un projecte que podria avarcar més enllà de l’Illa de Rodes

Rodes Futura tractarà de ser un referent a nivell mundial en quant a innovació sostenible, sense que això supose renunciar a les instal·lacions culturals que preveia el projecte inicialment.