Inici Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV guanya, per setena vegada, el Concurs...

El Campus d’Alcoi de la UPV guanya, per setena vegada, el Concurs Nacional de Robots

363
0
COMPARTIR

La robòtica és una de les grans apostes formatives que ens educatius tècnics com el Campus d’Alcoi de la UPV estan duent a terme en els darrers anys. Aquesta vessant de la innovació va camí de suposar una autèntica revolució en el futur en tots els sentits, especialment el laboral. Per això, diferents especialitats formatives del principal ens educatiu alcoià contenen formació en robòtica.

Un any mes, el Grup de Robòtica i Mecatrónica (Gromep) del campus alcoià ha participat en el Concurs Nacional de Robots Humanoides. Una categoria en la que la politècnica alcoiana destaca sobremanera. De fet, de les darreres 8 edicions del certamen, el Gromep s’ha impostat en 7, convertint-se en el major referent en aquest camp a tota Espanya.

La competició es composa de 5 àrees, en 4 de les quals s’ha imposat el Campus d’Alcoi de la UPV. La primera és una carrera d’obstacles que els robots han d’anar esquivant; la segona és una baralla entre els dos robots on prima l’activitat del robot; la tercera és una cursa d’escales; la quarta es centra en la decodificació de codis QR; la quinta és lliure, i en ella cada participant pot mostrar els punts forts del seu robot. A excepció d’aquesta darrera prova, el Campus d’Alcoi de la UPV s’ha imposat en totes.

Es tracta de la tercera victòria consecutiva i la setena en els darrers 8 anys per al Gromep del campus alcoià, facilitada per la gran implicació dels integrants de l’equip.