Inici Destacats El risc de pluges provoca la modificació del guió d’actes per als...

El risc de pluges provoca la modificació del guió d’actes per als Moros i Cristians d’Ibi

584
0
COMPARTIR

Després de que el passat dimarts van mantenir a Ibi tots els actors implicats en la celebració de les Festes de Moros i Cristians va determinar que no hi hauria canvi de setmana per a celebrar els festejos a la vila joguetera. Però la situació de preemergència amb alerta roja per precipitacions torrencials ha obligat de nou a reunir-se a tot el món fester iberut per a prendre una decisió respecte al guió d’actes.

La generalitat manté l’estat d’alerta roja a l’interior alacantí per al divendres 13 de setembre, data en la que deuria celebrar-se l’Entrada dels Moros i Cristians iberuts. No obstant, el risc que comporta una alerta roja desaconsella la celebració d’activitats a l’aire lliure, pel que, després de prop de tres hores de reunió, s’ha decidit modificar el guió d’actes però mantenint els dies previstos per a les celebracions.

En un primer moment, la reunió ha inclòs tant a la cúpula de la Comissió de Festes, de l’Ajuntament, els presidents de cadascuna de les comparses i els càrrecs d’enguany -els 2 capitans i les 13 abanderades-. Hagut compte de que una modificació obligada d’aquestes característiques no és plat de bon gust per a ningú, s’han visctu moments de tensió que han acabat amb els càrrecs i la comissió decidint la modificació. Tot després de constatar el risc que suposa per a l’Ajuntament realitzar els festejos en alerta roja per precipitacions.

Les abanderades, juntament amb la Comissió de Festes i amb el vist i plau de les autoritats religioses i l’Ajuntament d’Ibi han decidit que l’Entrada passa de divendres a diumenge 15, mantenint els horaris. La jornada de divendres, festiva a Ibi, albergarà la Diana de bon matí -amb risc de pluja-, la Missa del Fester a les 11.30h, seguida de la satírica Ambaixá del Contrabando i de la visita dels càrrecs a l’assil. Ja per la vesprada es produirà la Desfilada Infantil, que vindrà seguida de l’Alardo i l’Ambaixà Mora a partir de les 20.30h.

Dissabte albergarà el segon Alardo des de les 6.30 del matí, seguida de l’Ambaixà Cristiana, mentre que a partir de les 11.30 es celebrarà la Missa Major. La vesprada queda reservada per a l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i, des de les 21 hores, per a la Processó de la patrona, que es passaria a diumenge en cas de pluja.

Ja el diumenge tindrà lloc un dels actes centrals de les Festes, i que ha hagut de ser ajornat per la DANA: l’Entrada. A partir de les 10h serà el torn per a que les tropes cristianes desfilen pels carrers cèntrics d’Ibi, mentre que l’Entrada Mora tindrà lloc a partir de les 16h.

Es tracta d’una situació excepcional que rares vegades s’ha vist dins l’espectre fester de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, i que ha requerit de malabarismes per totes les parts per a poder celebrar tots els actes dels festejos a pesar de l’alerta per pluges.

tvA vol desitjar a tots els iberuts i visitants unes molt bones Festes de Moros i Cristians, que a més podran seguir en directe i pràcticament en la seua totalitat per aquesta, l’única televisió de la muntanya alacantina.