Home Cultura Ibi albergarà l’únic museu del videojoc antic que existeix a Espanya com...

Ibi albergarà l’únic museu del videojoc antic que existeix a Espanya com a forta aposta pel sector

1928
0
SHARE

El primer Museu del Videojoc que existirà a tota Espanya s’ubicarà a la vila d’Ibi. L’associació Arcade Vintage, que té anys d’experiència en la recuperació de màquines recreatives de tot tipus, serà l’encarregada de gestionar una infraestructura amb la que la vila joguetera vol donar un bot qualitatiu en quant a turisme. L’arribada del museu i la seua capacitat tractora pot desembocar en la creació de sinèrgies i en un creixement del sector a la localitat.

La història dels videojocs és relativament recent com a manifestació cultural de la societat moderna, a pesar de que són ja vora 5 dècades les que aquest tipus de productes porten divertint al món. No obstant, no existeixen a Espanya i pràcticament a cap país de la Unió Europea infraestructures que divulguen l’evolució d’aquest tipus de productes, amb un seguiment creixent en l’actualitat. No existien fins ara, ja que Ibi albergarà el primer Museu del Videojoc de tot el país com a part de la seua aposta per convertir-se en destinació turística preferent per a les famílies.

L’antiga fàbrica Rico de la vila joguetera donarà cabuda a desenes de màquines de boles, ordinadors primigenis i videoconsoles de moltes generacions anteriors en el que suposa ampliar la capacitat d’atracció turística a la població. L’associació Arcade Vintage serà l’encarrega de dur a terme un projecte que volen convertir en pol d’atracció de cultura i aprenentatge en torn als videojocs i el joc amb sentit.

Arcade Vintage porta anys gestionant l’adquisició de tot tipus de màquines recreatives, moltes de les quals troba a països de tot el món. Amb elles s’articularà una mostra que naix amb vocació de perpetuïtat i que permetrà a famílies senceres gaudir de tota una jornada en la que podran jugar a qualsevols dels aparells exposats per un preu de 10 euros en cas dels adults i 5 el dels menuts. A més, amb l’arribada del nou museu, Ibi espera el naixement de sinèrgies entre el món dels videojoc i el dels joguets, sense descartar que la nova infraestructura museística puga convertir-se en pol d’atracció d’empreses del ram.

La nota curiosa de la presentació l’ha posat el Delorean amb el que han arribat part dels membres de l’associació Arcade Vintage.