Inici Foia de Castalla Ibi celebrarà la IV edició del Mercat de la Joguina Antiga

Ibi celebrarà la IV edició del Mercat de la Joguina Antiga

282
0
COMPARTIR

L’Ajuntament d’Ibi, a través del Museu de la Joguina i de la regidoria de Turisme, organitza per quart any consecutiu el Mercat de la Joguina Antiga als voltants del Museu. Un cap de setmana en què la joguina tindrà el seu protagonisme en un entorn immillorable.
Expositors de diferents punts d’Espanya es donen cita a Ibi, a la Vila del Joguet, perquè professionals, aficionats i públic en general puguen comprar peces de joguines, anteriors a 1980. L’horari del mercat serà el dissabte 19 d’octubre, de de 10’00 ha 21’00 h, i el diumenge 20 d’octubre, de 10’00 ha 14’30 h. A més, el Museu del Joguet tindrà jornada de portes obertes durant tot el cap de setmana.
A més, com a afegit als llocs de venda que hi haurà amb joguines antigues, el divendres 18 d’octubre tindrà lloc la inauguració de l’exposició retrospectiva sobre l’establiment “L’Hospital de la Joguina”, de Madrid. Homenatge a la feina i trajectòria d’aquesta institució que va començar el 1945 com RIMAR (Rivas Martínez), fabricant les seves pròpies joguines d’artesania amb xapa, fusta, cartró i canviant la seva activitat amb l’arribada del plàstic. A partir de 1952 es dediquen a la reparació de joguines, fent-se càrrec del Servei d’Assistència Tècnica de moltes de les fàbriques d’Ibi i de la resta de la Vall del Joguet com Payá, Jyesa, Famosa, Toyse, Berenguer Germans … Com EQUIP MARTÍNEZ van presentar més de 60 models nous de joguines a l’estand d’inventiva, creat el 1975 a la Fira Internacional de la Joguina, amb els quals van aconseguir diversos premis al llarg de les diferents edicions. És a partir de l’any 1985 quan adopten el seu nom actual “Hospital del Joguet” i continuen amb el servei d’assistència tècnica de diverses fàbriques i, sense oblidar els seus orígens, restauren joguines antigues de llauna, cartró, fusta, a més de dissenyar automatismes, realitzar projectes de maquetació de trens, treballant per a empreses a nivell nacional i europeu. ”
L’edil de Museus i Turisme de l’Ajuntament ibense, Rubén Barea, assenyala que “l´ objectiu és promoure el coneixement de la història de la joguina a través del Museu, com a part important del patrimoni ibense i donar a conèixer la ciutat al col·lectiu de col·leccionistes i aficionats a aquest món. A més, estem molt contents perquè és un esdeveniment al qual assisteixen molts participants no només d’Ibi, sinó d’altres ciutats de la geografia espanyola “.