Inici Festes La Comissió de Festes d’Ibi planteja aplaçar les Festes a la propera...

La Comissió de Festes d’Ibi planteja aplaçar les Festes a la propera setmana per la DANA

1002
0
COMPARTIR

Les previsions meteorològiques que apunten a precipitacions intenses des del dimecres 11 a les comarques interiors del nord d’Alacant i sud de València poden posar en risc les Festes de Moros i Cristians d’Ibi. Un fet que marca l’actualitat de les jornades prèvies als festejos, que començaran, a priori, el proper dijous 12 amb la Nit de l’Olleta. Però la situació meteorològica ha provocat reunions d’urgència entre l’organització i els càrrecs d’enguany.

El risc de precipitacions podria suposar també que s’hagueren de cancel·lar els actes als quals afectaren, cosa que podria minvar els festejos tal i com estan planejats. Per això, des de la Comissió de Festes i l’Ajuntament han convocat als presidents de les 14 comparses, les 13 abanderades d’enguany i els dos capitans a una reunió en la vesprada del dimarts 10 de setembre.

Prèviament, des de la Comissió de Festes han instat als càrrecs i comparses a testar la possibilitat de passar els Moros i Cristians a la propera setmana, és a dir, entre el 19 i el 22 de setembre. La decisió es prendrà a última hora del dimarts i en ella estaran implicades totes les parts. La confirmació de les pluges és quasi total durant pràcticament tots els festejos, a més de forma quantiosa, pel que la modificació o no del calendari d’actes dependrà, en principi, de la possibilitat de disposar d’allò contractat una setmana més tard del que estava inicialment previst.

tvA estarà atenta a qualsevol novetat en aquest àmbit per a informar immediatament del que es decidisca.

D’altra banda, els festejos iberuts comptaran enguany amb 200 quilos menys de pólvora que en el 2018 per als Alardos. Una realitat derivada de l’augment de més del 40% en el preu de l’explosiu, tal i com venent denunciant fa mesos els diferents ens festers.