Inici Esports La Pujada a les Revoltes d’Ibi porta el Campionat d’Espanya de rally...

La Pujada a les Revoltes d’Ibi porta el Campionat d’Espanya de rally a la muntanya i ompli hotels

1301
0
COMPARTIR

Ibi concentra aquest cap de setmana l’atenció del món de l’automobilisme amb la celebració de la Pujada a les Revoltes, prova puntuable per al Campionat d’Espanya de Rallies de Muntanya. Un esdeveniment amb primeres espases del circuit i que ha provocat el ple als hotels de pràcticament tota la muntanya alacantina. S’esperen, a més, centenars d’aficionats en el paratge de la Font Roja.

Durant la segon meitat de segle XX, entre les dècades dels 60 i 80, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla acollien periòdicament proves automobilístiques de primer nivell, tant nacionals com internacionals. Pilots com el mític Àngel Nieto van passar pel circuit urbà que s’habilitava a Ibi, i grans campions de rally han derrapat per les carreteres del Canalis, a Onil, o les Revoltes a Ibi, entre altres. Aquest fet ha detonat que la zona tinga afició als esports de motor, i de fet, dins del circuit de carreres alguns dels pilots són naturals de la muntanya alacantina.

Dècades després de que les proves automobilístiques del segle passat deixaren de celebrar-se a l’interior alacantí, ara l’Automòbil Club d’Alacant ha aconseguit recuperar-ne una. Es tracta de la Pujada a les Revoltes d’Ibi, una carretera que travessa el parc natural de la Font Roja des del sud i que, degut a la seua dificultat, entra dins del Campionat d’Espanya de Rallies. La prova es celebra aquest proper cap de setmana i comptarà amb els principals pilots del circuit nacional en les diferents categories del circuit. En total seran 56 pilots els que participen en la prova.

La importància de la prova i l’elevada quantitat de pilots i escuderies que estaran a Ibi al llarg de tot el cap de setmana han provocat que les places hoteleres s’hagen omplert abans inclús de començar la prova. Hotels d’Ibi, Alcoi, Castalla i Onil, a més de cases rurals, han penjat el cartell de ple durant la celebració de la prova, i s’espera que ocórrega una cosa similar amb els establiments hostalers. A més, l’organització espera que centenars de persones acudisquen a veure una prova que ja té garantida la seua continuïtat, com a mínim, per als propers 3 anys a Ibi.

Les diferents categories que competeixen a la prova iberuda inclouen des de monoplaces a cotxes antics, passant per models del Campionat del Món de Rallies.