Mosaic de les comarques

Magazine que tracta la actualitat cultural i el oci de la comarca.

Televisió a la Carta

Tria mes i any

Festes de la Malena Banyeres 2 juliol 2019 M...

Banyeres de Mariola es troba immersa en les festes de la Malena. Un gran nombre d’actes tant religiosos com lúdics entre els quals podem trobar la Fira i el mercat medieva,
una jornada de danses populars on es ballaran tots els balls tradicionals del poble, o el trasllat de Santa Maria Magdalena al temple parroquial de Santa Maria.
A més a més, enguany com a novetat hi haurà un espectacle de llum fluorescent anomentat MAGIC Glow, i tindra lloc al Parc Vil.la Rosario a partir de les 23,00 hores.
Josep Sempere alcalde de Banyeres, acompanyat de la regidora de festes, Bea Frances, han estat en el nostre programa per parlar-nos de les seves festes.

PROGRAMA DE ACTOS
SÁBADO 22 JUNIO
20:00 h, XXXV FESTIVAL DE BANDAS DE SANTA MARÍA MAGDALENA en el Teatro Principal. Actuación de la Societat Musical La Constància, de Moixent, dirigida por José Alberto Pina, y la Societat Musical Banyeres de Mariola, dirigida por José Fco. Mira Marín.
Organiza: Societat Musical Banyeres de Mariola, Comissió de Festes de la Malena y Ayuntamiento de Banyeres de Mariola. Entrada libre con invitación.

SÁBADO 29 JUNIO
11:00 h, CONCURSO DE PAELLAS en el parque municipal Villa Rosario, amenizado por la charanga «La Tranka».
Precio: 6€ para quien no participe en el concurso. Inscripciones, hasta el 20 de junio, en el ayuntamiento.
18:00 h, DISCOMÓVIL en el parque de Villa Rosario.

VIERNES 5 JULIO
23:00 h, en la plaza Major, CONCIERTO DE VERANO de la Societat Musical Banyeres de Mariola.

SÁBADO 6 JULIO
11:00 h, en las pistas semicubiertas del polideportivo, TALLER DE PELOTA VALENCIANA. Habrá hinchables y se realizarán manualidades, tiro con arco y más actividades.
23:00 h, en el parque municipal de Villa Rosario, apertura de puertas de la MAGIC GLOW FEST.
23:30 h, inicio del espectáculo. Precio inscripción: 6 €; menores de 16 años: 4 € (incluye camiseta blanca, mochila, polvo de colores neón, pulsera de colores neón y refresco). Los menores de 16 años necesitan la autorización firmada de los padres/madres/tutor-a legal.

DOMINGO 7 JULIO
11:00 h, en la calle de la Cruz, PARTIDA DE PELOTA VALENCIANA. Modalidad: raspall. Con los jugadores profesionales Moltó, Seve, Ian y Sanchis.
20:00 h, en la plaza Major, DANZAS.

VIERNES 12 JULIO
22:00 h, CENA de sobaquillo en el patio de la Malena, con la actuación de HEY YOU.

SÁBADO Y DOMINGO 13/ 14 JULIO
FERIA TRADICIONAL Y MERCADO MEDIEVAL DE SANTA MARÍA MAGDALENA
Organizado por la Comissió de Festes de la Malena y el Ayuntamiento de Banyeres de Mariola.
Emplazamiento de la Feria de Santa Mª Magdalena: calle de la Creu, plaza del Ajuntament, plaza Major, calles Major, Reconquesta, Castell, delante del Casal de la Juventud, avenida dels Furs y plaza dels Plàtans.
Feria de artesanos y mercado medieval, feria de vehículos y feria de asociaciones y comercio de Banyeres de Mariola.

SÁBADO 13 JULIO
23:00 h, en el parque municipal de Villa Rosario, CONCIERTO DE VERANO de la Agrupació Musical LA NOVA.

DOMINGO 14 JULIO
20:00 h, en la placeta de la Malva, en el marco de la Feria de la Malena, CONCIERTO DE MÚSICA TRADICIONAL de la Colla de Dolçaines i Tabals «El Braçal».

VIERNES 19 JULIO
19:30 h, OFRENDA DE FLORES a Santa Mª Magdalena que recorrerá la plaza Major y las calles de Sant Jordi, la Ermita y Mestre Martínez, para finalizar en la ermita de Santa Mª Magdalena.
20:00 h, NOVENA en la ermita de Santa María Magdalena.
A continuación, TRASLADO de la Santa al Templo Parroquial de Santa María.
22:00 h, CENA de sobaquillo en el patio de la Malena. A continuación, discomóbil con el Grup CONVERSIONS.

SÁBADO 20 JULIO
FESTIVIDAD DE SANTA MARÍA MAGDALENA
7:30 y 12:00 h, volteo general de campanas.
20:00 h, en el Templo Parroquial de Santa María, MISA SOLEMNE en honor de Santa María Magdalena. A continuación, PROCESIÓN que recorrerá la plaza Major y las calles Major, Felip IV, Sant Jaume, Ángel Torró, plaza Major, calle de la Malena, calle de la Ermita y plaza de la Malena. Al inicio y final de la procesión se bailará el Fandango de Banyeres de Mariola.
23:30 h, CORREFOC a cargo de la Colla de Dimonis LA QUARANTAMAULA. Recorrerá la plaza Major, calle de Ángel Torró, calle de Laporta, avenida de la Constitució, calle de Correus y plaza de Juan Bautista Doménech, finalizando su recorrido en la avenida del Nou d’Octubre. Después, en la misma avenida, VERBENA POPULAR con la Orquesta EUFORIA.

DOMINGO 21 JULIO
19:00 h, MISA Y NOVENA en la ermita de Santa María Magdalena. Después, HOMENAJE A LOS MAYORES con la actuación del Grup de Danses AIRES DE MARIOLA.

LUNES 22 JULIO
DÍA DE LA PATRONA SANTA Mª MAGADALENA
8:00 h, MISA en la ermita de Santa María Magdalena.
20:00 h, MISA en la ermita de Santa María Magdalena.
20:30 h, volteo general de campanas. A continuación, en la plaza de la Malena, TARDE DE BAILES POPULARES.
Se bailarán todos los bailes tradicionales del pueblo: el Fandango, la Jota, el U, el Copeo… De participación abierta a todo aquel que quiera bailar de paisano. Con la colaboración de la Rondalla del Grupo AIRES DE MARIOLA.

Jordi Peidro 2 juliol 2019 Mosaic de les Com...

L’obra “La Era de Aquari” de l’escriptor i il•lustrador alcoià Jordi Peidro, ha obtingut el Premi València en el seu apartat de Novel•la Gràfica. Jordi ha estat en el nostre programa i ens ha parlat d’aquests premis que lliura la Diputaión d’Alacant al costat de l´ institució Alfons el Magnànim i el Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Uns premis que es lliuraran el pròxim 18 d’octubre al Centre del Carme de Cultura Contemporània de València i per als que Peidro va presentar 16 pàgines del projecte final i una sinopsi de l’obra que narra el viatge d’un jove en el Transsiberià.
Aprofitem la visita de Jordi Peidro per parlar també sobre la seva novel•la gràfica “esperaré sempre el teu retorn” que presentarà al setembre a la fira del llibre de Berlin.

Associació Antics Alumnes Salesians 2 julio...

En el programa d’avui parlem amb la nova junta de l’Associació d’Antics Alumnes dels Salesians. Des de fa uns dies Carlos Gisbert és el nou president, acompanyat de dos membres de la directiva ens han visitat per parlar-nos del futur de l’associació i de quins són els seus objectius.

Rubén Barea 4 juliol 2019 Mosaic de les Com...

Rubén Barea, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Ibi, acaba de complir un dels seus somnis. Impulsar la primera cursa de motos per a discapacitats a Espanya. Des de fa gairebé 18 anys que Ruben no es pujava a una moto i ha demostrat al món sencer que si es vol es pot. Rubén al costat de 14 pilots ha pogut viure de primera mà el que és rodar en un circuit mundialista com és el de Xest i les seves cares en finalitzar la cursa no podien expressar més alegria i agraïment. Uns dies després d’aquest gran esdeveniment hem estat amb Rubén i ens ha mostrat la seva moto i ens ha explicat com ha viscut l’experiència.

Protección de la piel 4 juliol 2019 mosaic ...

Arriba l´estiu i la nostra pell pateix les conseqüències del sol, li falta hidratació. Cal cuidar-nos per no envellir de forma prematura. Avui amb la nostra experta en bellesa parlarem de l’àcid hialurònic i del que aporta a la nostra pell i a més recordarem que protector solar hem d’utilitzar

Cine al mosaic de les comarques 4 juliol 2019...

Aquesta setmana a la nostra secció de cinema anem a fer un repàs per les nostres pel • lícules d’estiu. A la nostra companya Ajo Valls aquesta setmana se suma Jorge Hinojosa, junts parlarem de cinema i repassarem els últims projectes de Jorge. Les rialles estan assegurades.

Ferran Albors "L'embruix de la Mariola" 9 j...

Ferran Albors ha volgut plasmar en un llibre tots els coneixements que durant la seua vida ha anat aprenent de la serra perquè no es perdessin, des de diferents rutes fins com utilitzar les herbes aromàtiques per remeis casolans. Un llibre molt interessant per a tots aquells amants de la natura i de tots els seus beneficis.

Ponts d´igualtat 9 juliol 2019 Mosaic de le...

Ponts d´igualtat es la nova entitat que lluitarà a Alcoi pels drets LGTBI. Una associació que naix amb el propòsit de que la no-discriminació siga una realitat i tots visquem amb respecte. Aitor Pla, ens parla d’aquesta associació que es presentarà en públic el mes de setembre.

Mosquit Tigre 9 juliol 2019 Mosaic de les Co...

El Centre de Salut Comunitària d’Alcoi està treballant amb els diferents ajuntaments de la comarca per controlar el mosquit tigre. El director del Centre, el Doctor Fenollar, ha estat en el nostre programa i ens ha parlat de la feina, així com els possibles tractaments que s’han de realitzar en cas que hi hagi positiu en la detecció d’algun focus d’aquest insecte, que prolifera a la zona en els darrers anys, sobretot en època estival.

II Costa Blanca Challenge 11 juliol 2019 Mo...

La II edició de la Costa Blanca Challenge arranca motors amb les inscripcions de l’esdeveniment mototuristico no competitiu més important de la província d’alacant. Reserva la teva plaça i gaudeix el 28 de setembre de 2 rutes, una de 300 i l’altra de 500 km. Una jornada de convivència de motos per descobrir camins plens de monuments, paratges de somni, gastronomia i mooooltes corbes. Reserva la teva plaça fins al 31 de juliol.