Home Cocentaina Cocentaina selecciona tres projectes que els veïns podran elegir dins dels Pressupostos...

Cocentaina selecciona tres projectes que els veïns podran elegir dins dels Pressupostos Participatius

860
0
SHARE

Els veïns de Cocentaina tenen fins el proper 27 de juliol per a elegir entre els 3 projectes considerats coa a viables pels tècnics municipals dins dels Pressupostos Participatius de 2020. El procés per a determinar-los s’ha vist retardat a conseqüència de la pandèmia de Covid19 però no ha minvat la participació veïnal en el procés. Panells informatius, una bústia de retorn de llibres o la millora acústica del Centre Cultural El Teular són les propostes a elegir.

D’uns anys a aquesta part, els ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han fet de la participació ciutadana un dels seus eixos d’acció en quant a la seua acció política. Atorgar veu als veïns més enllà del moment en que dipositen la papereta a la urna suposa donar resposta a una inquietud social que porta temps produint-se. D’aquesta forma s’han activat durant els darrers anys els Pressupostos Participatius a les principals localitats de l’interior alacantí. Un procés que any rere any va sumant adeptes i propostes a totes les poblacions de la zona.

Al llarg dels darrers dies, la vila de Cocentaina ha dut a terme l’Assemblea General que estableix els projectes que han passat pel garbell dels tècnics municipals. Els especialistes de l’Ajuntament han hagut d’avaluar 10 projectes presentats pels propis veïns, i dels quals únicament 3 han sigut considerables com a viables. Tot després d’un procés en el que el Consistori contestà té previst invertir per a donar resposta a algunes de les propostes aportades per la ciutadania, i que acaba el proper 27 de juliol després de ser retardada per la Covid19.

Els contestans hauran d’elegir ara entre la instal·lació de panells informatius que actualitzen la programació municipal en diferents vessants; la ubicació d’una bústia per al retorn de llibres 24 hores a la Biblioteca de Cocentaina; o la millora de l’acústica al Centre Cultural el Teula. Altres propostes com la plantació d’arbres a l’Avinguda País Valencià, la creació d’una àrea per a caravanes, la millora de l’enlluernat de vies properes al casc urbà, la creació d’un carril bici o la instal·lació de 7 lones de grans dimensions sobre les que pintar han sigut considerades com a no viables.

Tots els terminis que barallava l’Ajuntament de Cocentaina per a elegir els projectes a desenvolupar amb els Pressupostos Participatius s’han vist afectats per la crisi del coronavirus.