Home Destacats Muro convoca a veïns i festers a una consulta per a establir...

Muro convoca a veïns i festers a una consulta per a establir el recorregut definitiu de les Entrades

1291
0
SHARE

Les Festes de Moros i Cristians són, tal vegada, un dels elements més conformadors de la idiosincràsia a la majoria de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Es tracta dels actes patronals i festius amb major història a cada municipi, i en bona part d’ells es celebren des de fa segles. No obstant, els festejos en general solen ser esdeveniments vius que van adaptant-se al context que els envolta. Aquest proper diumenge 27 de novembre, Muro pot decidir com dur a terme un dels principals actes de les seues Festes.

Són les dos Entrades dels Moros i Cristians que celebra la vila murera, el recorregut de les quals ja ha patit modificacions enguany. La proposta de canvi de recorregut entre el Centre de la població o l’Avinguda País Valencia ja fou votada pel cens fester murer en estiu. Llavors, el resultat fou favorable al canvi de recorregut a la popularment coneguda com ‘carretera’ amb un 65 contra 35% dels vots. Ara, la consulta autoritzada pel Consell de Ministres planteja una única qüestió a tota la ciutadania, festera o no: per on prefereix que transcorreguen les Entrades de les Festes de Muro?.

Vot presencial i per correu

La consulta tindrà lloc el proper diumenge 27 de novembre i amb un cens que abasta tant als veïns censats en la localitat com al cens fester -estiga o no empadronat el fester en Muro-. Es pot votar presencialment o per correu certificat dins d’un esdeveniment que es durà a terme al resin estrenat menjador del Col·legi Bracal, en horari tant de matí com de vesprada. Tot i això, el resultat no s’aplicarà fins als Moros i Cristians del 2024, ja que la decisió presa per a l’edició del 2023 implica repetir recorregut per les avingudes independentment del resultat del referèndum.

El sondeig de carrer dut a terme per tvA indica una major predisposició dels murers a traure fora del Casc Antic els actes més multitudinaris dels Moros i Cristians de Muro.