Home Foia de Castalla Actiu amplia i equipa les seues instal·lacions productives amb una nova planta...

Actiu amplia i equipa les seues instal·lacions productives amb una nova planta fotovoltaica d’energia 100% verd

725
0
SHARE

Actiu compta des de finals de 2021 amb una nova instal·lació fotovoltaica, amb una capacitat de 466.080 kWh a l’any, en la seua planta productiva Actiu 7, que permet desenvolupar tota la seua activitat utilitzant energia 100% verd.

Amb aquesta iniciativa, Actiu reforça el seu compromís mediambiental, que la situa com una de les companyies espanyoles més compromeses amb el medi ambient, la sostenibilitat i l’economia circular. Situades prop del Parc Tecnològic d’Actiu a Castalla, les instal·lacions d’Actiu 7, recentment ampliades, estan especialitzades en el procés de mecanitzat i embalatge de taulers. Ocupen una superfície de 16.500 metres quadrats i s’han dissenyat i construït en línia amb els principis d’arquitectura sostenible i amb el pla de transformació digital de la companyia.

Actiu 7 compta ara amb prop de 700 panells solars, instal·lats per l’empresa Ijes Solar de Castalla, una col·laboració que reforça el compromís de la companyia pel seu territori i per l’economia
de quilòmetre zero.

“Invertir en indústria, en avanços tecnològics i en modernització de processos productius tenint en compte l’autoconsum és essencial per a les empreses fabricadores que, així, aconsegueixen generar una ocupació de qualitat i preservar l’entorn” afirma Soledat Berbegal, Consellera i directora de reputació de marca d’Actiu. La planta productiva Actiu 7 incorpora també les últimes tecnologies en aprovisionament, fabricació, gestió i logística que suposen una garantia addicional d’eficiència i seguretat. D’aquesta planta surten tots els taulers dels productes Actiu, empresa pionera a Espanya en incorporar melamina 0% formaldehid en tota la seua oferta de producte de manera normalitzada atesos els estàndards d’emissions establerts per la US EPA TSCA Title VI i la Fase 2 de la CARB. De fet, l’ús de materials sostenibles, reciclats i reciclables és un dels senyals d’identitat de la signatura i obté, així, reduir la petjada de carboni del cicle de vida de cada dels seus productes, en relació amb altres models similars.

Actiu 7 manté la filosofia de sostenibilitat del Parc Tecnològic Actiu, inaugurat en 2008 i certificat amb el segell referent internacional d’eficiència energètica LLEGIU Platí, que ja compta amb una de les majors plantes fotovoltaiques sobre sostre industrial d’Europa, amb tecnologia d’última generació. Aquest complex genera cinc vegades més energia de la que necessiten les seues instal·lacions, evitant l’emissió de 3.060 tones de diòxid de carboni (CO₂) a l’any.

El Parc Tecnològic Actiu és autosuficient en l’ús de l’aigua i compta amb tres dipòsits subterranis per a l’apilament d’aigua de pluja en els quals es poden emmagatzemar en total 9.550 metres cúbics – que equivaldrien al contingut de 4,5 piscines olímpiques -, gràcies als sistemes incorporats en les cobertes de l’empresa. Els edificis que componen el Parc Tecnològic Actiu s’han dissenyat per a aprofitar el màxim de llum natural, mitjançant claraboies en coberta i envidrament de les façanes. Edificis emblemàtics com el Empire State de Nova York i diferents empreses de l’Ibex a nivell nacional també han estat certificades LEED.