Home Alcoià Agricultura invertirà 300.000 euros en pal·liar els danys de l’incendi forestal de...

Agricultura invertirà 300.000 euros en pal·liar els danys de l’incendi forestal de Beneixama

1454
0
SHARE

La Conselleria d’Agricultura invertirà fins a 300.000 euros en desenvolupar treballs de recuperació en La Solana de Beneixama, on aquest estiu s’han cremat 862 hectàrees de superfície forestal. Els treballs aniran orientats a evitar l’erosió per les pluges, recuperar fauna i flora i millorar les pistes forestals del paratge. Treballs per als que comptarà amb el suport del Ministeri d’Agricultura.

Juliol ha resultat un mes tràgic per a l’entorn forestal de la localitat de Beneixama, que s’ha vist afectat per un terrible incendi forestal en la zona de La Solana. 862 hectàrees han sigut past de les flames en un dels pitjors successos d’aquestes característiques que s’han produït a la muntanya alacantina des de l’incendi de Serelles a Alcoi, en 2012. Es tracta d’un gran incendi que, tot i no causar danys personals ni tampoc massa materials sí que ha deixat una ferida fonda en una zona considerada d’elevat valor mediambiental per la seua fauna i flora autòctones.

Ara, la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica s’ha compromès a invertir per a pal·liar els efectes del foc al terme de la localitat. Ho farà amb una inversió total de vora 300.000 euros, amb els que desenvolupar actuacions orientades a evitar l’erosió del terreny, recuperar vegetació i fauna i millorar els accessos. Precisament aquest darrer fet va ser un dels que va dificultar l’acció dels mitjans terrestres d’extinció, que per moments es van veure impossibilitats per a accedir a determinades zones que estaven sent devorades pel foc.

Així, Agricultura preveu la creació de dics per a retenir la terra que puga ser desplaçada per les precipitacions, evitant així la pèrdua de sòl fèrtil. També s’extraurà més de la meitat de la fusta que s’ha cremat durant l’incendi per a evitar plagues i es crearan refugis de pedra per a facilitar el retorn de les espècies animals. La darrera de les actuacions comprèn la millora de 7 quilòmetres de pistes forestals al paratge.

Per a tot això, el Consell ja ha demanat al Ministeri d’Agricultura que declare La Solana de Beneixama com a zona d’actuació especial, fet que facilita la posada en marxa dels treballs. Una sol·licitud per a la que han rebut una resposta positiva.