Home Destacats Ajuntament i Protectora reprenen la seua col·laboració pel bé dels animals abandonats...

Ajuntament i Protectora reprenen la seua col·laboració pel bé dels animals abandonats a Muro

671
0
SHARE

La Regidoria de Protecció Animal de l’Ajuntament de Muro i la Protectora d’Animals i Plantes ‘Potes i Arrels’ de nou sumen esforços pel benefici  dels animals i aconseguixen xifres rècord en atenció als animals sense propietari, perduts o abandonats. L’objectiu d’ambdues és el benestar dels animals que apareixen al poble de Muro perduts, abandonats o sense propietari. Amb aquesta finalitat s’han fet actuacions al llarg de tota la difícil anualitat del 2020.

Entre elles cal destacar l’elaboració d’una ordenança on es regulen temes relacionats amb la tinença, protecció i convivència dels animals en el municipi. També s’han realitzat campanyes d’esterilització de gats salvatges -44 gats intervinguts- i de gats amb propietari per tal d’evitar l’augment de la població felina. S’han millorat les estàncies d’espera dels animals perduts, i també s’ha comprat alimentació per a cadells i adults i noves gàbies de captura. A més, per primera vegada s’ha realitzat un contracte menor per realitzar serveis veterinaris en animals sense propietari o ferits amb urgència -55 animals intervinguts-.

Des de la protectora està fent-se molta força per trobar cases d’acollida i d’adopció als animals -31 gossos i 18 gats- que apareixen sense identificació, aconseguint que el menor nombre possible vagen a l’alberg de Gandia -17 gossos i 17 gats- i fent una gestió digna d’agrair, afirmen des del Consistori murer.

El 2021 s’afronta amb nous reptes i amb l’objectiu de millorar tot el que s’està fent a hores d’ara. També s’espera inicar l’activitat a l’alberg mancomunat, i des de l’Ajuntament s’aposta per la licitació dels serveis d’arreplegada d’animals, actuacions veterinàries, control de colònies felines i atenció a animals abandonats.