Home Alcoi Alcoi incrementarà el control sobre els habitatges propers al Serpis per evitar...

Alcoi incrementarà el control sobre els habitatges propers al Serpis per evitar abocaments il·legals de residus

785
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi porta temps patint casos esporàdics de brutícia que és abocada de forma il·legal en indrets que no estan preparats per a allotjar residus. Menció especial mereixen els abocaments que alguns desaprensius duen a terme en localitzacions d’elevat valor natural a una ciutat que té vora el 70% del seu terme municipal protegit. Però els abocaments també tenen lloc a altres llocs de la ciutat, com el Casc Antic. Al barri existeixen diversos immobles en els seus residents no fan una correcta gestió de la brossa.

Tant és així que els habitatges propers al llit del riu Serpis han registrat casos d’abocaments que han derivat en problemes més greus. La salubritat és un d’ells, ja que l’acumulació de brossa provoca mals olors i l’aparició de plagues, a banda d’algun que altre incendi. Fets que es tracten d’impedir amb una campanya d’informació que el propi Ajuntament alcoià està duent a terme amb els veïns del Centre, sobre els quals serà ampliada la vigilància per a evitar més casos d’abocaments il·legals a la zona.

El Consistori està mantenint una ronda de contactes amb els veïns per a conscienciar-los de la necessitat de gestionar correctament els residus. Són tants que les brigades municipals hauran d’escometre una neteja a costa de les arques municipals. Serà -afirmen- la darrera vegada que ocórrega, ja que els veïns s’han compromès a abocar la brossa al seu lloc pertinent. En cas contrari, seran ells mateixos els que hauran de pagar els treballs de retirada dels abocadors il·legals.

L’Ajuntament d’Alcoi es planteja activar formes de vigilància a distància que permeten localitzar els immobles que aboquen il·legalment les seues deixalles en l’entorn del Serpis, en ple casc urbà alcoià. Paral·lelament, l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl durà a terme campanyes d’educació amb els veïns.