Home Alcoi La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents inclou a Alcoi entre els seus...

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents inclou a Alcoi entre els seus membres

1306
0
SHARE

La Comissió Executiva de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, presidida pel Secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha aprovat la incorporació de 30 nous destins, amb el que el nombre de membres de la Xarxa DTI s’eleva a 179, dels quals 119 són destins, 24 membres institucionals i 35 empreses col·laboradores. Alcoi es troba entre els nous membres.

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) té com a objectiu promoure un nou marc de referència per a consolidar la competitivitat del model turístic espanyol. Entre les seues finalitats podem destacar el fet de promoure la conversió de les destinacions turístiques espanyoles a destins intel·ligents i la seua adhesió a la Xarxa, fomentar la col·laboració públic-públic i publicoprivada en el desenvolupament de productes, serveis i actuacions de les Destinacions Turístiques Intel·ligents, contribuir a garantir el lideratge d’Espanya en matèria d’intel·ligència turística a través de les actuacions que realitze la Xarxa i finalment, garantir la qualitat i l’evolució del projecte DTI. Així mateix, és important assenyalar que entre els treballs en els quals es troba immersa la Xarxa cal incloure un pla de formació i capacitació per a tots els membres destinat a millorar el coneixement i habilitats, la fi de les quals serà proporcionar als gestors dels destins les competències necessàries per a millorar la gestió.

Cal ressaltar que aquesta xarxa ha estat treballant durant aquests mesos per a adaptar-se al context derivat de la pandèmia, identificant requisits amb major potencial per a contribuir a la reactivació de l’activitat, garantint la sostenibilitat i la competitivitat dels destins i traduint-los a recomanacions específiques baixa l’estructura de la metodologia DTI. Així mateix, han continuat els treballs de normalització amb l’elaboració d’un Manual de Bones Pràctiques per a Destinacions Turístiques Intel·ligents en matèria semàntica adaptat a la COVID-19, alhora que s’ha finalitzat el Directori de Solucions Tecnològiques per als DTI i s’ha elaborat la Guia de Reactivació de les Destinacions Turístiques Intel·ligents.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, ha destacat que “l’ingrés d’Alcoi en aquesta Xarxa implica la culminació d’un treball rigorós, dut a terme amb molt esforç per part de tots, govern i tècnics amb el suport de l’Administració Autonòmica, en concret d’Invat·tur i els seus professionals que ens han acompanyat en aquest camí i que ens ha permés posicionar la nostra ciutat en el mapa de la Innovació Turística a escala nacional. Defensem la capitalitat a l’àmbit autonòmic com a destinació d’interior i en aquesta lluita hem de seguir treballant i esforçant-nos per a ser més competitius en l’oferta i més atractius en valors diferencials per enfrontar-nos a un mercat globalitzat. Entre tots, administració i sector privat hem de caminant per ser referent de qualitat i innovació turística”.

Alcoi DTI

Alcoi compta amb el primer pla de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) aprovat per un municipi de l’interior de la província d’Alacant redactat en el marc de l’Oficina Tècnica DTI -CV de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur). A més, des del 18 de desembre de 2018, la ciutat pertany a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, formant part de la seua Comissió SEU l’objectiu de la qual és caminar cap a la transformació digital de les destinacions turístiques. Aquesta xarxa és la primera de tota Espanya que posa en marxa una comunitat autònoma.