Home Alcoi Alcoi neteja i clausura fins a 8 abocadors il·legals detectats al casc...

Alcoi neteja i clausura fins a 8 abocadors il·legals detectats al casc urbà de la ciutat

708
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha actuat una vegada més sobre els abocadors incontrolats de la zona de Sant Benet, Fila Verds, Fila Navarros i Polígon Industrial de la Beniata -8 punts en total-. Molts d’eixos carrers en alguns punts estan tallats, precisament per evitar l’accés i que es puguen tirar residus. El que ha succeït és que algunes persones incíviques, apleguen fins on està tallat i ho deixen allí.

Durant dos dies, l’empresa de neteja FCC ha recollit voluminosos, plàstics i altres  juntament amb el personal del Departament de Medi Ambient que amb una retroexcavadora i a mà han retirat enderrocs, separant els impropis -material que no és d’obra- que anaven apareguent. Una vegada neta la zona es planteja dur a terme alguna actuació per evitar l’accés de qualsevol a eixa zona i fins i tot instal·lar algun sistema de vigilància.

Al mateix temps, s’ha actuat també al final del Polígon Industrial Santiago Payá. S’ha treballat en dos punts, un a la vora del camí i un altre de vidres en els camps de conreu, prou amagat, en la pista que dóna a la rotonda del carrer Filà Asturians. Donat que la mateixa no dóna accés a cap propietat, s’ha tancat per impedir el pas i evitar nous abocaments il·legals.

“Una vegada més insistir a la ciutadania, que aquests comportaments incívics, ens costen a totes i a tots recursos econòmics i humans que podrien dedicar-se a altres tasques i així poder anar millorant la nostra ciutat i el nostre entorn. Recordem que tenim un Ecoparc on es poden gestionar tots els residus de particulars, que també tenim un servei gratuït de Recollida de Voluminosos en el telèfon 900 101 843 i que les empreses professionals de la construcció i altres àmbits, estan obligades a gestionar els seus residus”, ha insistit el Regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre. “Necessitem la implicació de tota la ciutadania i la conscienciació per mantenir neta la nostra ciutat, devem denunciar al departament quan detectem qualsevol actuació d’aquest tipus” ha conclòs el regidor.

La Regidoria de Transició Ecològica, i en concret aquestes accions, mostren el compromís amb l’Agenda 2030 i els ODS 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles, 12 Producció i Consum Responsables i 15 Vida d’Ecosistemes Terrestres per part de l’adminstració alcoiana.