Home Castalla Castalla aproba uns pressupostos de 8.5 mil·lions d’euros per a 2019

Castalla aproba uns pressupostos de 8.5 mil·lions d’euros per a 2019

2366
0
SHARE

El nou equip de govern ha augmentat en un 9 per cent la dotació pressupostària respecte de l’anualitat anterior. Tot i estar a meitat de l’exercici, s’han volgut presentar a aprovació els comptes per a dotar de normalitat pressupostària al consistori. 

Es preveu un increment en els ingressos de 400.000 euros a causa de la regulació cadastral que s’ha fet i que ha suposat el registre de tots aquells immobles que no estaven realitzant correctament la contribució. Debut a aquesta mesura, l’any que serà possible incloure una nova rebaixa en els rebuts de l’IBI, que estarà al voltant del 10%, segons els estudis que s’estan duent a terme.

Entre les despeses més destacades que recull el pressupost aprovat, es troben les despeses de personal que ascendeix a 3,2 milions d’euros i representa en el 37% del pressupost global. S’ha incrementat un 11,6% respecte al de 2018 a causa de l’aplicació dels programes d’ocupació que han permès la contractació de 7 auxiliars administratius per reforçar diferents departaments de l’ajuntament.

A més, l’ajuntament lliurarà aquest any un total de 578.000 euros en subvencions i està realitzant ja una inversió de 261.000 euros en diferents projectes entre els quals destaquen, la finalització de l’obra del mur de l’Ermita, amb un cost de 47.000 euros i la aportació municipal a les obres de la Ronda Foia, pendent de liquidació des de 2015 i per un valor de 110.000 euros.

L’Ajuntament de Castalla ha rebut a més una subvenció de 127.500 euros destinada a la contractació de joves menors de 30 anys, tant qualificats com sense qualificar. L’ajuda la concedeix la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball a través dels Fons Europeus i els programes EMPUCU i EMCUJU.