Home Cocentaina Cocentaina abandona l’Associació Serra Mariola amb l’única oposició del Col·lectiu 03820-Compromís

Cocentaina abandona l’Associació Serra Mariola amb l’única oposició del Col·lectiu 03820-Compromís

422
0
SHARE

El darrer plenari celebrat a la vila de Cocentaina ha aprovat l’eixida de la capital de Comtat de l’Associació Serra Mariola. Aquest ens fou creat fa vora una dècada per a aglutinar als pobles que envolten el parc natural de la Serra Mariola, dinamitzant una de les grans apostes econòmiques de l’interior alacantí des de llavors, com és el turisme. En l’eix d’eixa promoció es troba la superfície natural de la Mariola, reforçada amb els atractius culturals, artístics i gastronòmics de les localitats que l’envolten.

En el seu moment de major adhesió, l’Associació Serra Mariola estva composada per 8 poblacions, totes elles a les faldes del paratge. Ara, la capital del Comtat ha decidit abandonar l’ens. Una posició que ha sigut referendada al plenari per totes les formacions polítiques amb representació a excepció del Col·lectiu 03820-Compromís. La pertinença de Cocentaina a l’ens suposa aportar uns fons que l’agrupació valencianista xifra en uns mil euros anuals, i que estaria -segons el portaveu de la formació, Jordi Pla- en l’arrel de l’eixida de la vila comtal.

El cas és que aquesta decisió ha estat prop de ser aprovada per unanimitat. No obstant, des del Col·lectiu-Compromís lamenten el que consideren com una mesura que no rema a favor de la creació d’ocupació en torn a un dels principals recursos turístics de la zona. La Mariola és -segons la formació que encapçala Pla- un dels elements que forma part de la idiosincràsia contestana i, afirmen, dels que no podrà beneficiar-se turísticament Cocentaina a través de l’associació.