Inici Cocentaina Cocentaina i la Coordinadora pel Valencià renoven el seu acord de col·laboració...

Cocentaina i la Coordinadora pel Valencià renoven el seu acord de col·laboració per a promocionar la llengua

107
0
COMPARTIR

Un any més, l’Ajuntament de Cocentaina, a través de l’Agència AVIVA -que depén de la Regidoria de Promoció del Valencià- i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, han tornat a signar un nou conveni en l’annex del qual s’expliciten els projectes i les activitats que s’han dut i es duran a terme en aquest atípic any 2020. Un exercici marcat per una pandèmia que també ha afectat les accions de potenciació d’activitats en valencià.

No obstant això, durant el confinament que va tindre lloc després de la declaració de l’Estat d’Alarma, encara es va poder coordinar i gestionar el rodatge de dos vídeos a Cocentaina dins de la sèrie titulada ‘Parapandèmics’, a càrrec de l’empresa d’animació sociocultural Sir Agència. Una activitat que estava prevista dins del conveni que ara s’ha signat i ja que ha sigut duta a terme.

Així mateix, i encara que malauradament les Trobades a la nostra comarca s’han hagut d’ajornar, es va col·laborar en el Premi Sambori, el qual sí que s’ha pogut dur a terme. Aquest guardó basat en reconèixer la literatura en valencià ha registrat un bon grapat de guanyadors i guanyadores de Cocentaina en tots els nivells.

El Regidor de Promoció Lingüística, Iván Jover, ha declarat que “seguim treballant en diferents àmbits, perquè Cocentaina és un poble que estima la nostra llengua i l’obligació de l’administració és enriquir-la i normalitzar-la”. Així mateix, ha donat a conèixer algunes de les activitats que es tenen previst portar a terme d’ací a final d’any, com és, per exemple, la lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc, espectacles d’animació per als més menuts i, per descomptat, ‘l’Home de les Orelles’, que es celebrarà de nou l’últim dia de l’any, però que tindrà alguna novetat a causa de l’especial situació sanitària d’aquest any 2020.