Home Cocentaina Cocentaina sol·licita una subvenció de 60.000€ per al foment del valencià al...

Cocentaina sol·licita una subvenció de 60.000€ per al foment del valencià al municipi

0
SHARE
El Centre de Cocentaina, en una imatge d'arxiu.

Cocentaina ha enviat una sol·licitud a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a una subvenció de 60.736,06 € per al foment del valencià en l’àmbit municipal, acollint-se al procediment de subvencions adscrit a l’Ordre 36/2022, que en 2022 tenen un import global d’1.960.000,00 euros.

Aquest pressupost es destinaria a diferents activitats que es duen a terme cada any a Cocentaina, com el curs de valencià en línia, la Festa Estellés, la Nit de contes al Castell, la Festa del 9 d’octubre, la lectura col·lectiva del Tirant, l’home de les orelles o les cartes als Reis d’Orient, entre altres. A més a més, enguany també s’han inclòs les samarretes de Cocentaina i les ajudes a la retolació de senyalització urbana i de plaques dels carrers amb el nom popular.

La Conselleria disposa de sis mesos per a resoldre la convocatòria i notificar la quantitat subvencionada al ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’. La data límit per a presentar la justificació és el 31 d’octubre de 2022, moment en què cal enviar una memòria de les accions efectivament realitzades com també la memòria econòmica justificativa del cost de les accions.

Ivan Jover, Regidor de Promoció Lingüística, destaca aquesta és la quantitat econòmica més gran que s’hi ha sol·licitat fins ara per a fomentar l’ús del valencià a Cocentaina, un fet que indica que les coses s’estan fent molt bé i que s’està treballant de valent en totes les àrees de l’Agència AVIVA, no sols per a tots els departaments municipals, sinó també per a les diferents associacions i entitats de Cocentaina.