Home Alcoi Un sepeli, col·leccionisme, balls i poesia a la II Fira Modernista de...

Un sepeli, col·leccionisme, balls i poesia a la II Fira Modernista de la mà de l’Associació Cultural Samarita i el Ballet de Virginia Bolufer

0
SHARE

Una jornada més s’han presentat diverses activitats referents a la programació de la II Fira Modernista d’Alcoi de la mà de l’Associació Cultural Samarita i amb la col·laboració del Ballet del Ballet de Virginia Bolufer.

L’Associació Cultural Samarita està preparant diverses activitats per a la II edició de la Fira Modernista. La primera d’elles (aprofitant que estan arreglant la seua seu al Carrer Sant Mateu 66 d’Alcoi) és la simulació d’una cafeteria de finals del segle XIX i activitats que es podien realitzar al seu interior. Per a fer-ho s’han basat en la decoració i disseny del Círculo Industrial de Alcoy. Al local es realitzaran a unes lectures de poesía de l’època i també podrem veure a pintors que realitzaran les seues obres en directe inspirant-se per tot el que van veient. També han comptat amb la col·laboració del Ballet de Virginia Bolufer per donar-li més joc a tot el que vaja a transcorrer a la cafeteria-cabaret. Així, el ballet formarà part de l’ambientació on ballaran can-can. L’activitat es realitzarà el dissabte 22 de setembre d’11h a 13h i també de vesprada de 17h a 19h i el diumenge d’11h a 13h.

Altra de les activitats fa referència al món del col·leccionisme de bicicletes i motos clàssiques i s’ubicarà un lloc en la Glorieta on la gent podrà apropar-se a peces antigues i veure-les o inclús pujar-se en elles. L’Associació, a més, ha comprat una clàssica càmera minutera i haurà membres samarites fent fotos al voltant de l’activitat. I a més s’editarà un periòdic de l’època.

I, per finalitzar, el diumenge 23 de setembre a les 10h en la Placeta del Fossar s’iniciarà l’activitat que més estan preparant. En aquesta jornada es recrearà un sepeli de principis del segle XX. Els Samarita han estat buscant la història d’un personatge real i un succés de l’època per recrear-ho.