Home Destacats Comença el segon intent per a executar la construcció del nou Col•legi...

Comença el segon intent per a executar la construcció del nou Col•legi Bracal per a Muro

1244
0
SHARE

Les obres del nou Col·legi Bracal de Muro començaran a partir del proper dilluns després de que s’haja signat l’acta entre Educació i la nova adjudicatària a la localitat del Comtat. Seran 13 mesos de treballs que acabaran amb una situació de greuge comparatiu per al 66% dels escolars murers. Pares, docents i Ajuntament vigilaran de prop un procés que ja va quedar en suspens enguany a causa dels incompliments de l’empresa adjudicatària.

El curs lectiu 2020/2021, el vigent, és el que farà 13 en que 2/3 parts dels escolars d’Infantil i Primària han d’assistir a classes en aules prefabricades a Muro. Així porta sent des que el 2008 es va demolir l’antic edifici del CEIP Bracal per al·luminosi. Tot i haver des de l’any anterior un solar sobre el que ubicar el nou centre, la manca de voluntat política dels governs regionals ho ha impedit. No fou fins 2015 quan es va reactivar el projecte, que hauria d’estar sent inaugurat en aquestes dates. Però, de nou, el Bracal ha patit retards.

Ha sigut al llarg de 2020 quan l’empresa adjudicatària del concurs públic per a edificar el col·legi es va negar a executar els treballs si no aconseguia una benefici major. Una pràctica habitual, afirmen els responsables autonòmics, entre les empreses que concorren als concursos. No obstant, ara Educació ha adjudicat per segona vegada el projecte, en aquesta ocasió amb presència de la nova adjudicatària. L’acta d’inici dels treballs s’ha signat a la vila del Comtat entre l’alegria i la contenció d’un sector educatiu fart de patir retards, i que estarà vigilant a l’evolució de les obres.

Durant 13 anys, escolars i docents han estat sotmesos a les inclemències de l’oratge, que els ha enviat en ocasions a casa. Però, sobre tot, a una sensació d’abandonament que ha suposat més d’una dècada de greuge comparatiu amb moltes altres localitats en quant a Educació es refereix. Ara, el projecte comença a caminar per a estar enllestit en 13 mesos i sense variacions substancials respecte al de l’anterior adjudicatària. El que sí serà, afirmen, és un centre del segle XXI que complirà amb totes les condicions per a millorar la sostenibilitat, una de les grans apostes d’Educació en matèria d’infraestructures.

El nou Bracal de Muro tindrà capacitat per a 450 alumnes, 350 d’ells amb menjador, i acabarà –salvo altra sorpresa- amb la desigualtat educativa que pateix la població des de fa 13 anys.