Home Castalla El col·legi privat Muntori de Castalla és desallotjat per una amenaça de...

El col·legi privat Muntori de Castalla és desallotjat per una amenaça de bomba

540
0
SHARE
Entrada del col·legi privat Muntori de Castalla
Entrada del col·legi privat Muntori de Castalla

El col·legi privat Muntori de Castalla va ser sorprés ahir, divendres 15 de desembre, amb una amenaça de bomba mitjançant correu electrònic. El missatge va ser llegit cap a les 10.00 del matí i el col·legi va haver de ser evacuat.

Quan tot el professorat va ser informat, van decidir organitzar una excursió sorpresa per no ocasionar alarmisme a l’alumnat. Els alumnes van ser traslladats al parc La Carrasca de la localitat, situat a un quilòmetre del centre.

Una cadena de falsos avisos

Una vegada tots estaven fora de perill, es va informar de l’assumpte a les famílies perquè recolliren els seus fills, així com a la Guàrdia Civil perquè anés amb especialistes del Grup de Desactivació d’Explosius a revisaren el centre (TADEX).

L’avís de bomba no va ser un cas aïllat, ja que formava part d’una cadena que es reenvia d’un centre a un altre. Diversos centres d’educació bilingüe de la província, com el Liceu Francés de El Campello i El Valle de Platja de San Juan, així com diversos centres de Múrcia i Madrid, també van ser evacuats.

Després d’un llarg matí on la Guàrdia Civil i el TADEX acompliren una tasca d’inspecció de tots els centres afextats, confirmaren cap a les 12.00 del migdia que tant el Muntori com la resta de centres estaven lliures d’amenaces a bomba