Home Cocentaina El món educatiu contestà, també contra la instal·lació de la nova benzinera...

El món educatiu contestà, també contra la instal·lació de la nova benzinera en l’eixida cap a Alcoi

1199
0
SHARE

Els veïns de la zona sud de Cocentaina no són els únics que s’han posicionat en contra de la instal·lació d’una nova benzinera -la que fa 6 dins del casc urbà d’una localitat de poc més de 10.000 habitants- a aquesta part de la capital del Comtat. Ara se’ls ha sumat la major part del món docent i educatiu de la localitat, que ha emès un comunicat en el que es posiciona en contra de la construcció de l’estació.

El projecte preveu crear una benzinera i una zona de llavador de cotxes a una localització que el món educatiu contestà considera perillosa. Les noves instal·lacions es localitzarien entre els centres educatius Sant Joan Bosco, Sant Francesc d’Assís i de persones adultes Beniassent. A més, ben a prop també hi ha un parc, un hotel i una escola infantil. Són motius més que suficients -afirmen en el comunicat- per a impedir la construcció de la benzinera a aquesta zona, on a més hi han desenes d’habitatges unifamiliars.

Tot i que el procés compleix amb la legislació vigent i, de moment, va endavant, des de l’Ajuntament de Cocentaina es van comprometre a buscar qualsevol resquici que permeta aturar el projecte. Precisament en aquest línia va la petició que directors, professors i els consells escolars dels 3 centres demanen al Consistori. Entre les finalitats d’aturar-lo no només està la mediambiental -degut als líquids amb que treballen les benzineres-, sinó també la d’evitar accidents amb els alumnes degut al previsible increment de trànsit que crearia -afirma el comunitat- la benzinera.