Inici Educació Els alumnes del Sanchis Banús d’Ibi començaran aquest curs en el nou...

Els alumnes del Sanchis Banús d’Ibi començaran aquest curs en el nou col·legi

3112
0
COMPARTIR

Després d’una renovació gairebé integral del centre, el Col·legi d’Educació Especial Sanchis Banús començarà el nou curs amb unes instal·lacions totalment reformades, ampliades i accessibles per a l’ús de l’alumnat i equip de professorat, que després de mesos d’obres han vist com l’antic col·legi es transformava en un modern edifici on podran veure cobertes totes les seves necessitats.

Recordem que el projecte del nou centre escolar ha tingut un pressupost base de licitació de 3.757.230,07 euros, i que als 5.934,43 m² ja construïts se’ls han sumat 2.298 m² d’obra nova. S’han solucionat els problemes d’accessibilitat, s’ha millorat l’habitabilitat del centre, remodelant les aules i creat noves, igual que els lavabos. Tot això també suposarà un estalvi d’energia considerable, ja que els acabats i fusteria antics no eren prou aïllants per permetre aquest estalvi.

En aquests últims mesos, des de l’Ajuntament s’han desenvolupat diverses actuacions necessàries prèvies a la fi de les obres, com el repavimentat de la vorera que hi ha davant del col·legi, rebaixant la mateixa per facilitar el pas de l’autobús perquè s’ha fet una entrada nova per aquest tipus de vehicles, per tal d’evitar la perillositat que existia en l’anterior parada que envaïa el carril de baixada de la CV-801. També s’ha soterrat la línia aèria de baixa tensió, retirant el pal que hi havia a la parcel·la, i s’ha renovat l’acomessa d’aigua potable per augmentar la pressió de subministrament al Centre, evitant així instal·lar un dipòsit de regulació.

A més, el consistori també ha col·laborat en aquelles millores de l’interior que no es contemplaven en el projecte inicial com ara: el vídeo porter, l’adaptació de la instal·lació elèctrica a la sala d’usos múltiples i l’ampliació i adequació del “aula llar” per un import total de 3.136,37 euros.

El passat dia 31 d’agost va tenir lloc la signatura de l’acta d’ocupació del Centre perquè les instal·lacions puguen ser ocupades encara que no estiguen recepcionades les obres. La directora territorial d’Educació, Virtudes Torró, va estar present a l’acte juntament amb l’alcalde ibense, Rafael Serralta, la tinent d’alcalde de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, M.ª José Herrero, el tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme, Santi Cózar, el director del centre, Paco Valls, diversos tècnics de Conselleria i l’Ajuntament i representants de l’empresa constructora. La jornada es va iniciar amb un recorregut per les instal·lacions, que s’han ampliat considerablement i llueixen un aspecte excel·lent, modern i amb les últimes tecnologies de l’àmbit de l’educació especial.

En aquests moments s’estan realitzant les tasques de neteja pertinents i el propi personal de centre està preparant el trasllat al nou centre que al costat dels seus alumnes podran estrenar aquest proper curs. Rafael Serralta assenyala que “aquest és el resultat d’una llarga lluita per aconseguir un centre escolar renovat i de qualitat, en una de les obres més necessàries i reivindicades durant temps a la nostra ciutat. Un cop finalitzats els treballs, per fi en aquest curs escolar, els alumnes i les alumnes del Sanchis Banús podran estrenar les noves instal·lacions i gaudir de totes les comoditats i avanços en un col·legi totalment renovat, que presta servei no només als iberuts sinó a tota la comarca i que és un orgull per a tota la ciutadania “