Inici Destacats Els discapacitats intel·lectuals de la Foia volen programes electorals comprensibles per a...

Els discapacitats intel·lectuals de la Foia volen programes electorals comprensibles per a elegir

1128
0
COMPARTIR

Les associacions de cuidat dels discapacitats intel·lectuals de la Foia de Castalla han dut a terme una trobada amb bona part de l’espectre polític a aquesta sub comarca. Volen que les agrupacions polítiques facen fàcil per al col·lectiu entendre els programes electorals per a poder decidir el seu vot, garantit per llei des del passat 5 de desembre de 2018. Tenen tant dret a votar com qualsevol persona i volen que així siga cara als propers comicis del 28 d’abril i el 26 de maig.

Fins el passat 5 de desembre del 2018, les persones que patien qualsevol grau de discapacitat intel·lectual tenien molts problemes per a exercir el seu dret al vot en les eleccions. Es tracta d’una possibilitat que comprèn la Constitució Espanyola, però que no es respectava en tots els casos. De fet, a l’interior alacantí existeixen casos de persones que han votat i han vist anul·lat el seu vot, o directament se’ls ha impedit exercir el seu dret. Un fet que afecta a més de 100.000 persones a tota Espanya i que ha activat mesures per a aconseguir el vot lliure del col·lectiu.

La vila d’Ibi ha acollit aquest dimarts una trobada a la que els discapacitats intel·lectuals de la Foia de Castalla, aglutinats en l’associació Acodip, han convocat als partits polítics de la sub comarca a un encontre. La majoria dels usuaris estan atesos al Centre Ocupacional Sant Pasqual iberut, des d’on han activat una campanya per a aconseguir que els polítics els tinguen en compte a l’hora de divulgar els seus programes electorals. Exigeixen que, tal i com està garantit el seu dret al vot, també ho estiga la intel·ligibilitat dels programes electorals per a poder elegir.

No tots els partits polítics d’Ibi, Castalla, Onil i Tibi han estat presents en una trobada en la que els integrants del col·lectiu a la sub comarca han fet palès que volen participar del joc democràtic. Exigeixen que no es restringisca la seua participació en cap dels indrets del mecanisme electoral, com la participació en les taules durant les eleccions o representant a qualsevol força política. Un compromís per al que els partits presents s’han mostrat predisposats. A més, els usuaris del C.O. Sant Pasqual han pegat els primers cartells de la campanya demanant que se’ls permeta votar sense condicionants.

La campanya arribarà a totes les localitats de La Foia de Castalla gràcies a la difusió de cartelleria.