Home Destacats Els ens bancaris tindran menys requisits per a instal·lar caixers automàtics en...

Els ens bancaris tindran menys requisits per a instal·lar caixers automàtics en localitats poc habitades

0
SHARE

La pèrdua de serveis és una de les principals problemàtiques a les que s’enfronten les localitats menys habitades . D’elles n’existeixen unes quantes a la comarca del Comtat, a l’interior alacantí. La davallada d’habitants que registren des de fa anys provoca que col·legis, ens bancaris o consultoris mèdics vagen retirant-se d’aquestes poblacions, provocant que els seus veïns hagen de desplaçar-se a altres poblacions per a poder utilitzar aquests serveis.

En el cas de les oficines bancàries i els caixers automàtics, el plec de condicions establert per la Generalitat Valenciana pareix dificultar la seua instal·lació a aquestes localitats. Per això, el Consell rebaixarà els requisits per a que aquests ens puguen prestar servei a les localitats més menudes. Es vol així contribuir en la lluita contra el despoblament, que va provocar la creació de l’Agencia Valenciana Antidespoblament.

Aquesta modificació arriba arrel de que cap ens financer s’haja presentat al darrer concurs per a instal·lar caixers automàtics a aquestes poblacions. Amb la reducció dels condicionants, el Consell espera fer arribar aquest servei a poblacions on l’edat mitjana és elevada, factor que lastra les gestions que han de dur a terme els seus habitants.