Home Destacats Els escolars de Muro reben el nou Col·legi Bracal 14 anys després...

Els escolars de Muro reben el nou Col·legi Bracal 14 anys després de donar classe en barracons

1034
0
SHARE

Els materials que composaven el Col·legi Bracal de Muro van provocar que el centre haguera de ser enderrocat pels perills de fallida i contaminació que tenia l’immoble. Cosa que va provocar que, durant 14 llargs anys, més de 400 escolars de Primària de la localitat hagueren de cursar la seua formació en aules prefabricades. Han sigut anys en els que comunitat educativa i ajuntament murers han lluitat i protestat davant la necessitat d’un nou centre. Una veu que va escoltar al 2019 la Conselleria d’Educació, que el va incloure dins del Pla Edificant.

Tres anys després, amb una retirada d’empresa constructora inclosa, Muro ha rebut aquest 10 de maig el nou Bracal. Després d’anys de manifestacions i innumerables reunions per a desbloquejar el projecte, el nou centre ja és una realitat. Compta amb 18 aules principals i 3 de suport, menjador per a 500 alumnes, aules de música, informàtica i taller, 3 sales de professors i despatxos per a la gestió del centre. A més, es tracta d’una infraestructura sostenible que acabarà amb el patiment d’alumnes i professors degut a la meteorologia amb els barracons.

Les instal·lacions han sigut rebudes per representants municipals i del món educatiu murer just el dia de descans posterior a les Festes de Moros i Cristians, jornada no lectiva a la localitat. D’ara endavant, les brigades municipals de neteja poden accedir a l’edifici per a adequar-lo. És el pas previ a que Educació procedisca a equipar-lo per a que Ajuntament i Consell Educatiu local tanquen la data per a que els alumnes l’estrenen després de 14 anys reivindicant-lo.

La inversió total de la Conselleria d’Educació en el Nou Bracal de Muro ascendeix als 5,3 milions d’euros i cobrirà les necessitats educatives de 2/3 parts dels alumnes de Primària murers.