Home Destacats Els esportistes olímpics d’Onil insisteixen: les instal·lacions i equipaments colivencs són insuficients

Els esportistes olímpics d’Onil insisteixen: les instal·lacions i equipaments colivencs són insuficients

1300
0
SHARE

La vila d’Onil, a la sub comarca de la Foia de Castalla, és tal vegada una de les localitats que més atletes d’elit a nivell mundial té en comparació al seu nombre d’habitants (7.500). Dos d’ells -Eusebio Càceres i Jorge Ureña- acaben de tornar de Tòquio després d’haver participat en els recents Jocs Olímpics. En el cas de Càceres, el saltador de longitud porta els darrers anys entrenant en Madrid després de fer-ho durant molt de temps a la pista d’atletisme de la seua localitat natal -l’única que existeix a tota la Foia de Castalla-. Per la seua banda, Ureña segueix entrenant cada dia a les instal·lacions colivenques.

Tots dos atletes hen fet públic aquest dijous 19 d’agost un comunicat en el que s’han negat a participar en un acte que preparava l’Ajuntament d’Onil per a retre’ls homenatge. Tant Càceres com Ureña porten anys reivindicant -afirmen en el comunicat- a l’administració colivenca millores en les instal·lacions de la pista d’atletisme. Millores que han sigut, segons asseguren, sistemàticament descartades.

Aquest fet ha provocat que els dos atletes colivencs s’hagen negat a aparèixer públicament de la mà del Consistori, amb el que han mantingut una reunió aquesta mateixa setmana que no ha arribat a bon port -sempre segons els dos esportistes colivencs-. El text -adreçat a tot el poble d’Onil i publicat a les seues xarxes socials- apel·la a la comprensió dels veïns de la vila de les nines en quant a la no participació en l’esdeveniment municipal. També insta als colivencs a ajudar-los per a aconseguir les demandades millores en instal·lacions i equipaments.

El futur de l’atlestisme colivenc, en joc?

Tant Càceres com Ureña fan palès al text el seu malestar i la seua preocupació per una situació que no sols els afecta ells. De fet, alerten de que, si la pista d’atletisme i els seus equipaments segueixen sense rebre millores, es perjudicarà no sols la seua competitivitat cara al futur immediat, sinó també el potencial dels atletes que a hores d’ara es troben en les categories inferiors del Centre Esportiu Colivenc. Vist el potencial del club colivenc, alguns d’ells podrien succeïr-los a les competicions internacionals en el futur, sobre tot si poden entrenar amb instal·lacions en condicions.

Altres coneguts esportistes colivencs, com el corredor de fons Antonio Martínez també s’han sumat a aquesta reivindicació.