Home Alcoià Generalitat donarà prioritat a l’autovia entre la muntanya alacantina i la Safor...

Generalitat donarà prioritat a l’autovia entre la muntanya alacantina i la Safor (CV-60) que es troba en període d’al·legacions

594
0
SHARE

Fa anys que tant els sectors econòmics com la pròpia societat de les Comarques Centrals Valencianes -les ubicades al nord de la província d’Alacant i al sud de la de València- venen reivindicant una millora en les vies de comunicació entre elles. Aquest territori, un dels més industrialitzats de tota la Comunitat Valenciana, necessita d’infraestructures de transport per a optimitzar el funcionament de la seua economia i vertebrar el territori.

Ja en 2020, aquestes reivindicacions van ser escoltades per part de la Generalitat Valenciana, que va confirmar que convertiria l’actual carretera CV-60 en una autovia. Les obres permetran enllaçar la zona de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida amb les comarques costaneres del sud de València i l’autovia A7 que recorre la costa. El projecte es troba ara mateix en fase d’al·legacions després de comptar ja amb l’informe mediambiental favorable.

El projecte ha sigut declarat prioritari per part de la Direcció General d’Obres Públiques i Transport de la Generalitat Valenciana. La seua màxima responsable, Roser Obrer, ha mantingut una reunió telemàtica amb algunes de les plataformes que reivindiquen aquest projecte. Entre elles es troben patronals de les comarques centrals, però també plataformes ciutadanes com ‘Sí a tots els trams de l’autovia CV-60’. A totes elles, Obrer les ha traslladat que el projecte és proritari per al Consell, encara que cal atendre a les al·legacions abans de d’adjudicar-lo.