Home Alcoià Generalitat subvenciona al Col·legi d’Enginyers Agrònoms per a formar sobre a xylella

Generalitat subvenciona al Col·legi d’Enginyers Agrònoms per a formar sobre a xylella

0
SHARE

La Generalitat Valenciana ha aprovat hui destinar fons per a formar i informar al voltant de la plaga de xylella fastidiosa que està provocant l’eradicació de desenes de milers d’exemplars d’ametlers al nord de la província d’Alacant i sud de la de València. Així, l’administració autonòmica destinarà 18.000 euros per a dotar al Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Llevant (COIAL), que serà l’encarregat de formar i informar als agricultors al voltant de l’evolució de la bactèria.

Durant els darrers temps, el Consell ha anat estudiant l’evolució de la plaga, i gràcies a la nova col·laboració amb el COIAL podrà traslladar-les mitjançant accions formatives als llauradors. A més, des de mesos enrere existeix una pàgina web (www.xylella.org) en la qual es pot accedir a tota la informació relativa a la bactèria, incloent les indemnitzacions per les eradicacions per als agricultors afectats.

Tot mentre els col·lectius agraris continuen reivindicant altra solució que no acabe amb el seu mètode de vida. No obstant, la normativa comunitària, que s’aplica al País Valencià, continua sense oferir altres possibilitats que no siguen la d’arrancar els arbres afectats per la xylella i els que l’envolten a una distància de 100 metres.