Home Ibi Ibi sol·licita la seua integració en la Xarxa de la Ciutat de...

Ibi sol·licita la seua integració en la Xarxa de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets, creada i impulsada pel pedagog Francesco Tonucci

0
SHARE

El passat 19 de gener, el Consell Escolar Municipal aprovava sol·licitar la integració del municipi d’Ibi en la Xarxa de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets. Un projecte creat i impulsat per Francesco Tonucci, reconegut mestre, pedagog i dibuixant italià de prestigi internacional especialitzat en educació infantil, que va tindre els seus inicis en 1991 amb una experiència pilot a la ciutat italiana de Fano. Aquesta setmana, l’equip de govern municipal l’ha presentada a ple per a la seua aprovació per part de la resta de grups de la corporació municipal.

Durant tot aquest temps, el projecte ha acumulat experiència i s’ha anat adaptant als temps i als territoris on s’ha anat desenvolupant. Sobre aquest tema, s’han anat creant xarxes nacionals als països en els quals s’ha anat implantant, com a Espanya, on actualment està en plena expansió. La xarxa internacional part del Laboratori Internazionale “La città delle bambine e dei bambini” de Roma.

L’esperit del projecte és que xiquetes i xiquets participen en els assumptes del govern de la ciutat i que aquesta torne a ser un lloc de trobada i intercanvi de la ciutadania, on la infància ocupe el seu espai i use la ciutat amb major autonomia. Les paraules de Francesco Tonucci són les de “Repensar la ciutat, voler-la de manera diferent, adequada a tots, inclosos els xiquets, és una necessitat urgent; no per a tornar arrere, no per a esperar un retorn al clima romàntic del poble o del veïnat de fa quaranta o cinquanta anys, sinó per a preparar-se en favor d’un futur diferent, que no estiga sota control exclusiu de la producció comercial, que no ho dominen els automòbils ni tampoc un imparable desenvolupament dels serveis. Es tracta de pensar una ciutat més àgil, més senzilla, en la qual tots els ciutadans compten més.”

Perquè l’Ajuntament d’Ibi puga conéixer de manera més directa i real la situació de l’adolescència i la infància en la localitat, es comptarà amb un òrgan de paticipación així com d’una altra mena l’instruments que permeten recaptar tota la informació possible sobre aquest tema. Al seu torn, Ibi podrà comptar amb la resta de ciutats adherides al projecte, els coneixements i les experiències del qual puguen servir de guia.

Rafael *Serralta, alcalde d’Ibi, expressa que “Com a Ciutat del Joguet ens sentim estretament lligats a les iniciatives que proposen i prioritzen una infància sana i feliç, i això passa perquè les xiquetes i els xiquets d’Ibi puguen participar de manera activa en moltes de les decisions que sobre ells es prenguen a nivell municipal. Estem desitjant començar amb el desenvolupament del projectes als nostres carrers i espais públics i continuar estrenyent aqueix vincle amb la infància que tant ens caracteritza i treballar per un futur millor per a tots ells”.

Nuria Guillem, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ibi, explica que “Des del departament d’Educació estem treballant en diversos projectes orientats a l’adaptació de tot el que ens envolta a l’etapa de la infància i de la joventut. “La Ciutat de les xiquetes i els xiquets” és un d’ells i poder incorporar la filosofia de Tonucci pel bé de la ciutadania més jove d’Ibi serà realment constructiva i molt enriquidora per a tots”.