Home Destacats Ibi trasllada els contenidors de residus al polígon per a evitar abocaments...

Ibi trasllada els contenidors de residus al polígon per a evitar abocaments il·legals

443
0
SHARE

Fins fa poques jornades, una part important dels contenidors que hi ha repartits per Ibi s’ubicaven en la zona que dona eixida a la carretera cap a Tibi. La zona, que no comptava amb vigilància i sí amb moltes propietats rurals en els seus voltants, valia com a abocador de qualsevol residu, cosa prohibida a totes les poblacions. Aquest fet convertia aquest punt de concentració de contenidors en poc menys que un abocadors il·legal. Situació que ja s’ha produït a altres localitats de l’entorn, com Castalla.

La decisió municipal per a aturar eixos abocaments ha sigut traslladar els contenidors a una parcel·la municipal que ha sigut adaptada a l’efecte. Així, s’ha pavimentat el sòl, s’ha creat una tanca de protecció i s’ha dignificat l’aspecte dels contenidors. El principal factor que ha detonat el canvi d’ubicació no és altre que la capacitat de poder vigilar l’abocador per a evitar vessaments incontrolats de residus.

Aquesta pràctica és susceptible de ser sancionat amb multes que van des dels poc més de mil fins als 3.000 euros. Les càmeres amb que estan dotats els polígons industrials iberuts faciliten aquesta tasca, pel que es tracta amb el canvi d’ubicació dels contenidors d’acabar amb aquestes insalubres pràctiques.

Queixes dels empresaris

Precisament la insalubritat de la nova ubicació i els efectes que pot tenir en la imatge de les superfícies industrials iberudes són el motiu que ha provocat les queixes dels empresaris de la població en torn al canvi d’ubicació dels contenidors. No obstant, la Regidoria de Serveis Públics que comanda Miriam Laurí ha garantit la correcta neteja i salubritat del nou abocador. En aquests contenidors està prohibit abocar restes industrials, mobles o escombraries, entre altres restes. Vessaments que han de produir-se en l’ecoparc i que gràcies a les càmeres de vigilància són ara més fàcils de controlar a la vila joguetera.