Home Cocentaina Insten a l’Ajuntament de Cocentaina a instal·lar plaques fotovoltaïques als edificis municipals

Insten a l’Ajuntament de Cocentaina a instal·lar plaques fotovoltaïques als edificis municipals

576
0
SHARE

El Col·lectiu 03820-Compromís reclama que s’instal·len plaques fotovoltaiques en els edificis municipals. La coalició proposa que s’instal•len en edificis com la Biblioteca Municipal, el Centre Cultural el Teular i el Poliesportiu.

La formació aposta per una Cocentaina que prioritze l’ús de les energies renovables. En aquest cas, des del Col·lectiu-Compromís proposen a l’Ajuntament que s’instal·len plaques fotovoltaiques en els edificis municipals del poble. Edificis municipals com la Biblioteca, el Centre Cultural el Teular o el Poliesportiu.

Des de la coalició contestana expliquen que instal·lar plaques fotovoltaiques en les instal·lacions municipals presenta avantatges. Avantatges des del punt de vista ambiental, atès que afavoreix la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i millora l’eficiència energètica del sistema elèctric. També té avantatges des del punt de vista econòmic, atès que s’abarateix el preu de l’electricitat generant un estalvi econòmic. A més, aquestes polítiques estan plenament alineades amb les directives europes en matèria d’energia i clima.

Així, des del Col·lectiu-Compromís proposen aprofitar cobertes i teulades de titularitat municipal per instal·lar plaques fotovoltaiques. En aquest sentit, Paco Payà, Regidor de la coalició a l’Ajuntament, ha explicat que “en ple segle XXI és imprescindible per aplicar polítiques que milloren el medi ambient i repercutisquen econòmicament en el bé del poble. Portem molt de temps proposant en plenaris i comissions informatives que l’Ajuntament instal·le plaques fotovoltaiques en els edificis municipals i fins a dia de hui, res de res. Hem d’aprofitar les teulades i les cobertes municipals”.

“Volem una Cocentaina verda, que aposte per una plena transició ecològica i que l’Ajuntament lidere aquest procés. Volem una Cocentaina alineada amb les polítiques europees i mediambientals. Ja fem tard i Cocentaina no pot esperar més”, ha remarcat Payà.