Home Banyeres La milloria en les dades de la Covid permet reobrir les instal•lacions...

La milloria en les dades de la Covid permet reobrir les instal•lacions municipals a Ibi, Muro, Onil i Banyeres

1239
0
SHARE

Ibi, Muro, Onil i Banyeres –les 4 poblacions amb restriccions a l’ús d’instal·lacions públiques a la muntanya alacantina-, reobrin a partir d’aquest 9 de desembre les seues infraestructures culturals i esportives. Ho fan després de constatar la davallada de la incidència del virus entre la seua població però demanant tota la cura possible en el seu ús per a evitar nous brots.

La darrera actualització de les dades de seguiment de la pandèmia de coronavirus a l’interior de la província d’Alacant, per fi, han registrat una milloria general. Entre el passat divendres 4 i aquest dimarts 8 de desembre, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sumat 51 nous contagis per la Covid19. Dades esperançadores hagut compte de la seguida de mals indicadors que la zona venia registrant, especialment durant el mes de novembre. Tant és així que el penúltim mes de 2020 ha sigut tant negatiu en quant a la situació de virus que ha obligat a algunes poblacions a prendre mesures dràstiques.

És el cas d’Ibi, Muro, Onil o Banyeres, que es van veure obligades a endurir les restriccions obligatòries per a contenir l’augment de contagis. A totes elles es van clausurar les instal·lacions municipals, especialment les que afecten a dos àmbits: el cultural i l’esportiu. Al llarg del darrer tram de novembre, cap d’aquestes 4 localitats ha donat ús a biblioteques, centres culturals, cinemes, auditoris, camps de futbol, poliesportius, pistes d’atletisme, pavellons i un llarg seguit d’infraestructures. Totes elles han quedat sense activitat fins aquest 9 de desembre amb l’ànim de doblegar la corba de contagis.

Aquest objectiu s’ha aconseguit, reduint la mitjana propera als 200 contagis entre actualitzacions als 51 d’aquesta setmana. Per se, aquestes dades no tenen tot el seu valor de seguiment si no venen acompanyades per una minva en la incidència del coronavirus a cada localitat. Durant setmanes, poblacions com Banyeres han registrat prop de 1.500 casos per cada 100.000 habitants, xifres que únicament s’han donat en els casos més extrems de contagis a ciutats com Madrid. Altres, com Onil, van fregar els 800 casos, o Ibi i Muro els 500, xifra que duplica la taxa de risc extrem per la Covid19.

A hores d’ara cap d’elles supera els 400 casos per cada 100.000 habitants, pel que els seus respectius ajuntaments han decidit reprendre els usos a aquestes infraestructures a partir d’aquest 9 de desembre. El control de la situació, afegit als bens que aporta als usuaris el poder fer ús de la cultura i l’esport han detonat aquestes decisions. Tot i això, els respectius ajuntaments subratllen que les instal·lacions hauran de ser utilitzades amb totes les mesures de protecció contra el coronavirus. Tot a poc més de 2 setmanes per a l’arribada de les dates del Nadal.