Home Destacats La Plataforma per a la reindustrialització Territorial (IBIAE-FEDAC-COEVAL) sol·licita la millora de...

La Plataforma per a la reindustrialització Territorial (IBIAE-FEDAC-COEVAL) sol·licita la millora de la CV-60, via de comunicació de les Comarques amb la Safor

58
0
SHARE

Reunió de treball entre representants de FEDAC, IBIAE, COEVAL a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi,  amb diversos temes de vital importància per a les empreses d’aquestes comarques.

En primer lloc, la Plataforma per a la reindustrialització Territorial (IBIAE-FEDAC-COEVAL) farà arribar a la Generalitat Valenciana la  preocupació que li produeix la situació de la carretera CV60, que és la que uneix les comarques de l’Alcoià i el Comtat amb la Safor; és a dir, una carretera de trànsit de particulars i turistes, però també de mercaderies i de negocis.

El desgraciat accident mortal registrat aquest cap de setmana en aquesta carretera no fa més que justificar, segons apunten des d’aquests ens, la necessitat de revisar i completar els trams que no són d’autovia i que tenen molt poca visibilitat. Aquesta és una reivindicació històrica i periòdica que no es resol amb el pas dels anys. Una iniciativa que recolza també de manera categòrica la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi.

Preus de matèries primeres

D’altra banda, també amb el suport de Cambra Alcoi, la Plataforma per a la reindustrialització Territorial (IBIAE-FEDAC-COEVAL), manifesta la inquietud de les empreses, especialment per a les xicotetes i mitjanes empreses del territori, al respecte de l’exagerat augment del preu de les matèries primes per a la indústria i els cada vegada més complexos problemes a què s’han d’enfrontar per aconseguir aquestes matèries en temps i forma.

La Plataforma, a més de plantejar la qüestió dels preus, posarà sobre la taula de les autoritats responsables la necessitat de trobar sistemes i eines que facilitin l’accés a la informació dels preus de les matèries primeres tant en el mercat final com en el de majoristes.

És el del preu d’aquests components un assumpte molt preocupant per a l’empresariat de les Comarques, eminentment industrial i que, en el cas de les PIMES, pot alterar de manera més que significativa la rendibilitat dels seus processos de producció.