Home Alcoi La regidoria d’Esports rebaixa al 50% el carnet d’instal•lacions esportives per a...

La regidoria d’Esports rebaixa al 50% el carnet d’instal•lacions esportives per a la pròxima temporada

0
SHARE

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi ha proposat que les persones que aquest any hagen pagat el carnet d’instal•lacions esportives tinguen un descompte del 50% per a la pròxima temporada. Aquesta decisió s’ha pres per tractar de compensar que des de l’estat d’alarma no s’han pogut utilitzar les instal•lacions esportives municipals. Considerant que no es poden gaudir durant mitja temporada es redueix aquesta quantitat.
Actualment hi ha un total de 1.341 abonats d’aquest carnet, tots majors d’edat perquè els menors no el paguen. La majoria dels usuaris practiquen futbol sala, un total de 487, seguits del futbol 397, bàsquet 175 i gimnàs 126. En total hi ha practicants de 22 modalitats esportives, tancant la llista BMX, esquaix, gimnàstica artística, judo, orientació, tir olímpic i triatló amb una persona amb el carnet.
Les persones amb carnet d’abonat gaudeixen dels següents drets durant la temporada esportiva, tal com queda explicat en l’ordenança:
https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/servicios_economicos/ordenanzas/descarga/2020_6_1_INSTALACIONES_DEPORTIVAS_Precio_Publico.pdf
•Accés mitjançant la presentació obligatòria del carnet d’abonat a les Instal•lacions Esportives Municipals que tinguen establit preu públic.
•La utilització de la pista d’atletisme, sala d’arts marcials, sala multiús, galeria de tir amb arc, rocòdrom, pistes poliesportives, camps de futbol i pavellons municipals sempre que els usuaris pertanguen a clubs i/o entitats esportives que participen en competicions de caràcter oficial organitzades per les corresponents Federacions esportives, o en el seu cas participen en competicions d’àmbit local o comarcal reconegudes per l’Ajuntament i que fins i tot no tenint caràcter oficial són organitzades per Associacions legalment constituïdes. En el cas de camps de futbol, pistes i pavellons aquesta utilització quedarà limitada als partits i entrenaments oficials. Qualsevol altra utilització per entitats o particulars haurà de ser autoritzada expressament per la Regidoria d’Esports que valorarà si no ha de liquidar el preu públic que corresponga.
•La reducció en el preu públic de determinades instal•lacions esportives com a pistes de tenis, pistes d’esquaix, pistes de pàdel i sala de musculació.
•La gratuïtat en la matrícula per a l’alta com a abonat de les instal•lacions del Complex Esportiu Municipal “Eduardo Latorre”.
•La reducció en la quota de determinats preus públics del Complex Esportiu Municipal “Eduardo Latorre”.
•La utilització de vestuaris i dutxes, així com aquells altres serveis, d’acord amb normatives en particular, que puga considerar la Regidoria d’Esports i que en el seu moment anuncie oportunament.
És obligatori per als esportistes que participen en les lligues tant en l’àmbit local, com autonòmic o nacional. Estan exempts els esportistes d’elit.
Des del Centre d’Esports d’Alcoi també s’han enviat una carta a les diferents Federacions Esportives perquè consideren fer algun tipus de bonificació, reducció o ajuda econòmica que supose minorar la despesa ocasionada per la participació en diverses competicions que s’han vist suspeses i no han pogut acabar.
«Volem ajudar als esportistes locals i considerem que com no poden utilitzar les instal•lacions durant mitja temporada no és just que la paguen tota. A més demanem a les Federacions que intenten també compensar als clubs esportius. Sabem que es troben en una situació d’incertesa, molts no saben quan podran a tornar a la ‘normalitat’ i pensem que haurien de tindre en compte algun tipus de consideració per afavorir-los i tractar d’ajudar-los en aquesta complicada situació» ha indicat el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.